banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sala badar - viskoekjes
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sala badar
viskoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr ikan teri (gedroogde vis)
3 limoenen (sap)
1 kunyitblad
200 g rijstemeel
1/2 theel, witte krijt
100 ml water
zout naar smaak
1/2 l plantaardige olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotjes
3 rode lomboks
2 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm kunyit (kurkuma)
1,5 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Stamp de vis fijn. Snijd het kunyitblad zonder nerf zeer fijn en meng dit met het meel, de krijt, de boemboe, het limoensap, de vis, het zout en het water tot een beslag.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak steeds 1 eetl van het mengsel tot een koek. Het makkelijkste laat je het mengsel langs de rand de won/wadjan in glijden en besprenkel het steeds met hete olie totdat de koek loslaat. Bak het bruin en krokant.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38870509