logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kwetiau Goreng Sayuran
gebakken rijstmie met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kwetiau / platte rijstmie, gekookt
5 gehaktballetjes
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode rawit
1 tomaat
1 worteletjes in dunne plak
5 takjes caisim/choisam
75 gr tauge
2 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1 theel zout
olie
2 eieren

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de gehaktballetjes in dunne plakjes. Snijd de keriting, de rawit en de wortel in plakjes. Snijd de caisim en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Klop de eieren op. Verhit in een pan olie en bak het ei als een omelet en snijd het daarna in reepjes.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu samen met de keriting en de rawit voor 4 minuten. Voeg dan de balletjes en de tomaat toe en bak deze zacht.
Dan de wortel, de caisim en de tauge toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens de kwetiau, de kecap, de peper en het zout toevoegen en meng alles goed. Strooi de dadar erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 87 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151460