Jjajangmyeon
zwarte bonen mie
ingrediënten:
myeon mie (dunne vermicelli mie)
250 gr buikspek
2 eetl olie
7 eetl chunjang (zwarte bonen pasta)
9 radijsjes
2 aardappelen
1 courgette
3 uien
700 ml water
2 eelt maizena + 1 eetl water
bereiding:
Snijd het buikspek in dobbelsteentjes. Verhit 1 eetl olie in een wok en bak het spek totdat deze bruin en gaar is. Giet het overtollige vet af.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de chunjang voor 1 minuut. Giet eventuele olie af.
Snijd de radijsjes, de uien, de courgette en de aardappelen in blokjes.
Verhit de wok met het spek en voeg de groenten toe en bak deze voor 2 minuten.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees en de groenten toe. Laat het geheel zachtjes voor 20 minuten sudderen. Schuim daarna af.
Voeg de gefruite chunjang toe en meng dit er goed door. Meng de maizena met het water en voetg dit toe aan de 'soep' en roer het geheel totdat de saus kleverig is geworden.
Bereidt de mie volgens de gebruiksaanwijzing (verhit in een pan voldoende water en kook de mie voor 3 minuten). Giet de mie af en schep deze op een bord. Giet daarna de saus over de mie en serveer.