Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Vissoep met wontons

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Vissoep met wontons

Ingrediënten:
125 g grote gepelde garnalen
1 theell bieslook, gehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetl plantaardige olie
12 wontonvelletjes
1 ei, losgeklopt
850 ml visbouillon
175 gr visfilet, in stukjes
beetje chilisaus
rode lombok en bieslook, fijngehakt, om te garneren

Bereiding:
Snijd of hak een kwart van de garnalen in grove stukken en meng er het bieslook en het knoflook goed doorheen. Verhit de olie in en wok/wadjan en bak het garnalenmengsel 2 minuten. Haal de wok/wadjan daarna van het vuur en laat het garnalenmengsel helemaal afkoelen.
Leg de wontonvelletjes op een werkblad. Schep een beetje van de garnalenvulling in het midden, bestrijk de randen met het losgeklopte ei en vouw de vellen rechthoekig dicht. Zet de gevormde zakjes apart terwijl je de soep maakt.
Breng in een pan de visbouillon aan de kook, voeg vervolgens de vis en de rest van de garnalen toe en kook de bouillon 5 minuten.
Breng de gemaakte soep op smaak met de chilisaus, voeg dan de wontons toe en laat de soep nog 5 minuten koken. Schep de soep op in kommen en garneer met de gesneden lombok en bieslook.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911135