logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Vissoep met wontons

Ingrediënten:
125 g grote gepelde garnalen
1 theell bieslook, gehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetl plantaardige olie
12 wontonvelletjes
1 ei, losgeklopt
850 ml visbouillon
175 gr visfilet, in stukjes
beetje chilisaus
rode lombok en bieslook, fijngehakt, om te garneren

Bereiding:
Snijd of hak een kwart van de garnalen in grove stukken en meng er het bieslook en het knoflook goed doorheen. Verhit de olie in en wok/wadjan en bak het garnalenmengsel 2 minuten. Haal de wok/wadjan daarna van het vuur en laat het garnalenmengsel helemaal afkoelen.
Leg de wontonvelletjes op een werkblad. Schep een beetje van de garnalenvulling in het midden, bestrijk de randen met het losgeklopte ei en vouw de vellen rechthoekig dicht. Zet de gevormde zakjes apart terwijl je de soep maakt.
Breng in een pan de visbouillon aan de kook, voeg vervolgens de vis en de rest van de garnalen toe en kook de bouillon 5 minuten.
Breng de gemaakte soep op smaak met de chilisaus, voeg dan de wontons toe en laat de soep nog 5 minuten koken. Schep de soep op in kommen en garneer met de gesneden lombok en bieslook.

Add comment

Submit

who is online

We have 118 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151486