zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Acar Lombok - atjar van spaanse pepers
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Kra Dook Nu Yang - Geroosterde ribbetjes
- Asinan keluak - Zoetzuur van kluwek
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Sambal Matang Rebon - pittige sambal met gedroogd vis
- Gyeranjjim - eiergerecht (banchan)
- Gulai Kepala Ikan - curry van vissenkop
Wong Nga Bahk Tong - kruidige lichtgroene koolsoep


Wong Nga Bahk Tong
kruidige lichtgroene koolsoep
Ingrediënten:
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
750 gr Chinese kool
1 cm jahe
2 teentjes knoflook
200 gr gekookte witte rijst (koud)
5 lente-uitjes
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesam olie
1 eetl olie
Bereiding:
Hak de knoflook fijn. Rasp de jahe. Snijd de kool fijn. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de bouillon. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg dan de bouillon en de rijst toe en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Dan de kool en 4 lente-uitjes toevoegen en breng aan de kook. Dan op laag vuur 6 minuten laten sudderen. Meng de rijstwijn en de sesam olie erdoor en garneer het met 1 lente-uitje. Serveer.
kruidige lichtgroene koolsoep
Ingrediënten:
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
750 gr Chinese kool
1 cm jahe
2 teentjes knoflook
200 gr gekookte witte rijst (koud)
5 lente-uitjes
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel sesam olie
1 eetl olie
Bereiding:
Hak de knoflook fijn. Rasp de jahe. Snijd de kool fijn. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de bouillon. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 1 minuut. Voeg dan de bouillon en de rijst toe en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Dan de kool en 4 lente-uitjes toevoegen en breng aan de kook. Dan op laag vuur 6 minuten laten sudderen. Meng de rijstwijn en de sesam olie erdoor en garneer het met 1 lente-uitje. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.