Goeleh Tjoemi - gestoofde inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr intkvis
2 jerut purut blaadjes
1 tomaat
1 theel asem
175 ml dunne kokosmelk (santen cair)
water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
3 kemirinoten
2 cm kunyit (kurkuma)
3 sjalotten
1 serehstenge1
2 rode lomboks
2 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de inktvis met het zout voor 10 minuten. Lasat de inktvis daarna uitlekken. Snijd de tomaat in kleine partjes. Verhit een wok/wadjan en meng hierin de inkvis met de boemboe. Voeg dan de kokosmelk toe met de tomaat, de asem en de jerut purutblaadjes en laat het geheel nog 10-15 minuten stoven, totdat de inktvis gaar is en de saus voldoende gebonden is.
ingrediënten:
500 gr intkvis
2 jerut purut blaadjes
1 tomaat
1 theel asem
175 ml dunne kokosmelk (santen cair)
water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
3 kemirinoten
2 cm kunyit (kurkuma)
3 sjalotten
1 serehstenge1
2 rode lomboks
2 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de inktvis met het zout voor 10 minuten. Lasat de inktvis daarna uitlekken. Snijd de tomaat in kleine partjes. Verhit een wok/wadjan en meng hierin de inkvis met de boemboe. Voeg dan de kokosmelk toe met de tomaat, de asem en de jerut purutblaadjes en laat het geheel nog 10-15 minuten stoven, totdat de inktvis gaar is en de saus voldoende gebonden is.