Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gule Cumi - gestoofde inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule Cumi
Goeleh Tjoemi - gestoofde inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr intkvis
2 jerut purut blaadjes
1 tomaat
1 theel asem
175 ml dunne kokosmelk (santen cair)
water
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
3 kemirinoten
2 cm kunyit (kurkuma)
3 sjalotten
1 serehstenge1
2 rode lomboks
2 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin de inktvis met het zout voor 10 minuten. Lasat de inktvis daarna uitlekken. Snijd de tomaat in kleine partjes. Verhit een wok/wadjan en meng hierin de inkvis met de boemboe. Voeg dan de kokosmelk toe met de tomaat, de asem en de jerut purutblaadjes en laat het geheel nog 10-15 minuten stoven, totdat de inktvis gaar is en de saus voldoende gebonden is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 32 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068676