Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Gule belung - Stoofpotje van vis en groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule belung
Stoofpotje van vis en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr makreel
1/2 theel witte peper
zout naar smaak
1 bosje bayam (spinazie)
3 takjes citroenbasilicum
1 bosje katuk blad (Sauropus androgynus)
l kleine komkommer
50 gr petehbonen
3 kleine tomaten
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 salam blad
1 klein kunyit blad (kurkumablad)
1/2 theel witte peper
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
5 rode rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in mootjes en wrijf deze in met zout en peper. rooster vervolgens de vis boven een houtkoolvuurtje voor 3 minuten aan elke kant. Haal de blaadjes van de bayam, de basilicum en van de katuk. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer vervolgens in reepjes. Vervolgens de tomaten in partjes en de peteh doormidden snijden.
Verhit in een wook de dunne kokosmelk en meng daar de boemboe, de bayam, de basilicum, de katuk, de tomaten, de salam, het kunyit blad, de sereh, de laos en de peper toe. Als het mengsel kookt dan de dikke kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel voor 10 minuten zachtjes stoven. Dan de vis toevoegen en deze zachtjes in 5 minuten gaar stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42433068