banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule belung
Stoofpotje van vis en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr makreel
1/2 theel witte peper
zout naar smaak
1 bosje bayam (spinazie)
3 takjes citroenbasilicum
1 bosje katuk blad (Sauropus androgynus)
l kleine komkommer
50 gr petehbonen
3 kleine tomaten
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 salam blad
1 klein kunyit blad (kurkumablad)
1/2 theel witte peper
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
5 rode rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in mootjes en wrijf deze in met zout en peper. rooster vervolgens de vis boven een houtkoolvuurtje voor 3 minuten aan elke kant. Haal de blaadjes van de bayam, de basilicum en van de katuk. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer vervolgens in reepjes. Vervolgens de tomaten in partjes en de peteh doormidden snijden.
Verhit in een wook de dunne kokosmelk en meng daar de boemboe, de bayam, de basilicum, de katuk, de tomaten, de salam, het kunyit blad, de sereh, de laos en de peper toe. Als het mengsel kookt dan de dikke kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel voor 10 minuten zachtjes stoven. Dan de vis toevoegen en deze zachtjes in 5 minuten gaar stoven.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36640087