banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gule belung - Stoofpotje van vis en groenten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule belung
Stoofpotje van vis en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr makreel
1/2 theel witte peper
zout naar smaak
1 bosje bayam (spinazie)
3 takjes citroenbasilicum
1 bosje katuk blad (Sauropus androgynus)
l kleine komkommer
50 gr petehbonen
3 kleine tomaten
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 salam blad
1 klein kunyit blad (kurkumablad)
1/2 theel witte peper
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
5 rode rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in mootjes en wrijf deze in met zout en peper. rooster vervolgens de vis boven een houtkoolvuurtje voor 3 minuten aan elke kant. Haal de blaadjes van de bayam, de basilicum en van de katuk. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer vervolgens in reepjes. Vervolgens de tomaten in partjes en de peteh doormidden snijden.
Verhit in een wook de dunne kokosmelk en meng daar de boemboe, de bayam, de basilicum, de katuk, de tomaten, de salam, het kunyit blad, de sereh, de laos en de peper toe. Als het mengsel kookt dan de dikke kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel voor 10 minuten zachtjes stoven. Dan de vis toevoegen en deze zachtjes in 5 minuten gaar stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39806792