banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Gule belung - Stoofpotje van vis en groenten
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gule belung
Stoofpotje van vis en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr makreel
1/2 theel witte peper
zout naar smaak
1 bosje bayam (spinazie)
3 takjes citroenbasilicum
1 bosje katuk blad (Sauropus androgynus)
l kleine komkommer
50 gr petehbonen
3 kleine tomaten
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 salam blad
1 klein kunyit blad (kurkumablad)
1/2 theel witte peper
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
5 rode rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de vis in mootjes en wrijf deze in met zout en peper. rooster vervolgens de vis boven een houtkoolvuurtje voor 3 minuten aan elke kant. Haal de blaadjes van de bayam, de basilicum en van de katuk. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer vervolgens in reepjes. Vervolgens de tomaten in partjes en de peteh doormidden snijden.
Verhit in een wook de dunne kokosmelk en meng daar de boemboe, de bayam, de basilicum, de katuk, de tomaten, de salam, het kunyit blad, de sereh, de laos en de peper toe. Als het mengsel kookt dan de dikke kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel voor 10 minuten zachtjes stoven. Dan de vis toevoegen en deze zachtjes in 5 minuten gaar stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 256 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580378