zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Zoetzure gestoofde kip
- Lao Jiang Ji - 老姜鸡 - oude gember kip
- Sup Daging Tetelan Sawi Putih - rundvlees soep met kool
- Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Soto Pekalongan - pittige rundvlees soep uit Pekalongan
- Sambal Goreng Godok II - groenten met petehbonen
- Ayam Padang
- Sambal trasi 3
Rempejek udang - rijstemeelkoekjes van garnalen


Rempejek udang
rijstemeelkoekjes van garnalen
rijstemeelkoekjes van garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr gekookte garnalen
150 ml kokosmelk
200 gr rijstemeel
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalot
3 teentjes knoflook
1 lombok
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
1 theel asem
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het meel, het zout en de kokosmelk tot een beslag. Meng dan de garnalen erdoor. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak van het beslag dunne ronde koekjes. Niet teveel beslag in een keer gebruiken
ingrediënten:
200 gr gekookte garnalen
150 ml kokosmelk
200 gr rijstemeel
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalot
3 teentjes knoflook
1 lombok
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel peper
1 theel asem
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het meel, het zout en de kokosmelk tot een beslag. Meng dan de garnalen erdoor. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak van het beslag dunne ronde koekjes. Niet teveel beslag in een keer gebruiken
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.