logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rempeyek ikan teri
viskoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr ikan teri (gedroogde vis)
3 limoenen (sap)
1 kunyitblad
200 g rijstemeel
1/2 theel, witte krijt
100 ml water
zout naar smaak
500 ml plantaardige olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotjes
3 rode lomboks
2 cm gember (jahe/djahé)
2,5 cm kunyit (kurkuma)
1,5 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het kunyitblad zonder nerf zeer fijn en meng dit met het meel, de krijt, de boemboe, het limoensap, de gestampte vis, het zout en het water tot een beslag.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak steeds 1 eetl van het mengsel tot een koek. Het makkelijkste laat je het mengsel langs de rand de wok/wadjan in glijden en besprenkel het steeds met hete olie totdat de koek loslaat. Bak het bruin en krokant.

Add comment

Submit

who is online

We have 123 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420589