Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Bahan-bahan: ingrediënten: 150 gr ikan teri (gedroogde vis) 3 limoenen (sap) 1 kunyitblad 200 g rijstemeel 1/2 theel, witte krijt 100 ml water zout naar smaak 500 ml plantaardige olie
Haluskan: boemboe: 3 sjalotjes 3 rode lomboks 2 cm gember (jahe/djahé) 2,5 cm kunyit (kurkuma) 1,5 cm laos
Cara membuat: Bereiding: Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het kunyitblad zonder nerf zeer fijn en meng dit met het meel, de krijt, de boemboe, het limoensap, de gestampte vis, het zout en het water tot een beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak steeds 1 eetl van het mengsel tot een koek. Het makkelijkste laat je het mengsel langs de rand de wok/wadjan in glijden en besprenkel het steeds met hete olie totdat de koek loslaat. Bak het bruin en krokant.
Gegevens
Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda