Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Rempeyek Tempe - kleine krokante tempe koekjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rempeyek Tempe
kleine krokante tempe koekjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
10 jeruk purut blaadjes
200 gr rijstmeel
50 gr tapioca meel
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 ei
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in dunne en kleine stukjes en laat deze uitdrogen/ Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een paste. Verwijder de nerven van de jeruk purut blaadjes en snijd deze zeer fijn. Klop het ei op.
Meng de jeruk purut samen met de rijstmeel, de tapioca meel, het ei, de kokosmelk en de bumbu en roer het tot een gladde massa / deeg.
Verhit in een pan voldoende olie. Neem telkens 1 theel deeg en voeg wat tempe toe, druk het plat tegen de kant van de pan en bak het gaar en krokant. Serveer.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932565