Gebakken zoetzure tofu/tahu
Ingrediënten:
400 gr tahu/tofu
2 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 lente-ui
125 ml olie
Ingrediënten saus:
2 eetl saus tomat (zie recept)
6 eetl water
1/2 eetl maizena
1/2 eetl palmsuiker
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl azijn
Bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Hak de knoflook, de jahe en het witte deel van de lente-ui fijn. snijd het groene deel van de lente-ui fijn voor de garnering. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin. Schep uit de pan en zet apart. Giet de olie af maar laat 1 eetl olie achter. Fruit de knoflook, het witte deel van de lente-ui en de jahe zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de saus toe en breng aan de kook. Dan de tahu toevoegen en meng goed. Kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Belut belado - Gebakken paling
- Cendol - een verfrissende drank
- Daging Taoco
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip
- Brokoli Tumis Udang - roerbak van broccoli met garnalen
- Ayam Bakar Celup - geroosterde gestoofde gekruide kip
- Hati rebus -lever in bouillon
- Semur Jepara - kruidige runderstoof schotel uit Jepara
- Daging bumbu Bali 1 - kruidig, gestoofd rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...