zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pindang kudus - rundvlees in een kruidige wat zure soep
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Sambal udang 2 - garnalensambal
- Ayam Bekakak - gegrilde kip op Javaanse wijze
- sambal goreng basah - rundvlees
- Burung Darah Goreng - gebakken duiven
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Sambal goreng kentang kering
- Sayap Goreng Kemiri - kippenvleugels met kemiri
- Kerrie Telor - eieren in kerriesaus
Gebakken zoetzure tofu/tahu


Gebakken zoetzure tofu/tahu
Ingrediënten:
400 gr tahu/tofu
2 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 lente-ui
125 ml olie
Ingrediënten saus:
2 eetl saus tomat (zie recept)
6 eetl water
1/2 eetl maizena
1/2 eetl palmsuiker
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl azijn
Bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Hak de knoflook, de jahe en het witte deel van de lente-ui fijn. snijd het groene deel van de lente-ui fijn voor de garnering. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin. Schep uit de pan en zet apart. Giet de olie af maar laat 1 eetl olie achter. Fruit de knoflook, het witte deel van de lente-ui en de jahe zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de saus toe en breng aan de kook. Dan de tahu toevoegen en meng goed. Kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Ingrediënten:
400 gr tahu/tofu
2 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 lente-ui
125 ml olie
Ingrediënten saus:
2 eetl saus tomat (zie recept)
6 eetl water
1/2 eetl maizena
1/2 eetl palmsuiker
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl azijn
Bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Hak de knoflook, de jahe en het witte deel van de lente-ui fijn. snijd het groene deel van de lente-ui fijn voor de garnering. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin. Schep uit de pan en zet apart. Giet de olie af maar laat 1 eetl olie achter. Fruit de knoflook, het witte deel van de lente-ui en de jahe zachtjes voor 2 minuten. Voeg dan de saus toe en breng aan de kook. Dan de tahu toevoegen en meng goed. Kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Strooi de lente-ui erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.