Gebakken Tahu met knoflooksaus
鱼香豆腐
Ingrediënten:
600 gr tahu
2 eetl maizena
2 eetl olie
Ingrediënten saus:
2 cm jahe
7 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 eetl Sichuan chile bean pasta
1 1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl palmsuiker
3 eetl water
1 eetl maizena
1 lente-ui
1 eetl olie
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes van 1 1/2 cm dikte. Droog de blokjes af met keukenpapier. Meng dan de tahu door de maizena. Verhit in een pan de olie op hoog vuur en voeg dan de tahu toe. Dan op middel hoog vuur de tahu bakken totdat 1 kant goudbruin wordt en dan de andere kant bakken. Schep dan de tahu op een bord.
Hak de knoflook en de jahe fijn. snijd de lente-ui en de lomboks fijn. Meng de rijstwijn met de azijn, het water, de palmsuiker en de maizena. Verhit in een pan de olie en bak de jahe, de knoflook, de lomboks en de chili bean pasta voor 3 minuten. Voeg dan het rijstwijn mengsel toe en roer goed. Dan de tahu toevoegen en meng goed en kook totdat de saus indikt. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis
- Soto Daging Bangkalan - vleessoep uit Bangkalan (Madura)
- Ayam Cabe Kering - pittig gebakken stukjes kip
- Acar Telor - atjar van ei
- Lostro - Gekruid taroblad
- Sambal trasi 3
- Sate Ayam Cilacap - Kipsaté uit Cilacap
- Rempah goreng - gehaktballetjes met kokos
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...