Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gebakken Tahu met knoflooksaus - 鱼香豆腐

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gebakken Tahu met knoflooksaus
鱼香豆腐

Ingrediënten:
600 gr tahu
2 eetl maizena
2 eetl olie

Ingrediënten saus:
2 cm jahe
7 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/2 eetl Sichuan chile bean pasta
1 1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1 1/2 eetl zwarte rijstazijn
1 eetl palmsuiker
3 eetl water
1 eetl maizena
1 lente-ui
1 eetl olie

Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes van 1 1/2 cm dikte. Droog de blokjes af met keukenpapier. Meng dan de tahu door de maizena. Verhit in een pan de olie op hoog vuur en voeg dan de tahu toe. Dan op middel hoog vuur de tahu bakken totdat 1 kant goudbruin wordt en dan de andere kant bakken. Schep dan de tahu op een bord.
Hak de knoflook en de jahe fijn. snijd de lente-ui en de lomboks fijn. Meng de rijstwijn met de azijn, het water, de palmsuiker en de maizena. Verhit in een pan de olie en bak de jahe, de knoflook, de lomboks en de chili bean pasta voor 3 minuten. Voeg dan het rijstwijn mengsel toe en roer goed. Dan de tahu toevoegen en meng goed en kook totdat de saus indikt. Strooi de lente-ui erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902541