Moo Ping
sate van varkensvlees
Ingrediënten:
700 gr varkensvlees (lende)
4 eetl kokosmelk
3 teentjes knoflook
2 koriander wortels
1 eetl olie
1 eetl palmsuiker
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl oestersaus
1/2 eetl maizena
1/2 theel zout
1/2 theel peper
sate stokjes
Garnering:
limoenschijfjes
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf om maal deknoflook en de koriander wortels fijn tot een pasta en meng dit met het vlees.
Meng de sojasaus samen met de oestersaus, de palmsuiker, de kokosmelk, het zout, de olie, de peper en de maizena. Meng dit met het vlees en laat dit tenminste 4 uur marineren.
Rijg het vlees aan de stokjes. Rooster de stokjes daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer het met de limoenschijfjes.
Zoeken
Laatst gelezen
- Iga Bakar Kecap - geroosterde spareribs met kecap
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Mangut Lele - gebakken vis in pittige romige saus
- Botok Lamtoro Teri Asin - Gestoomd gekruid vis
- Sambal kelapa - Sambal met geraspte kokos
- Semur Telus Isi - gevulde eieren in kecap saus
- Bebek Lada Hitam - gestoofde eend in een pittige pepersaus
- Masubah - pannekoek
- Ayam Kecap - kip in kruidige kecapsaus
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...