logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Moo Ping
sate van varkensvlees

Ingrediënten:
700 gr varkensvlees (lende)
4 eetl kokosmelk
3 teentjes knoflook
2 koriander wortels
1 eetl olie
1 eetl palmsuiker
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl oestersaus
1/2 eetl maizena
1/2 theel zout
1/2 theel peper
sate stokjes

Garnering:
limoenschijfjes

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf om maal deknoflook en de koriander wortels fijn tot een pasta en meng dit met het vlees. 
Meng de sojasaus samen met de oestersaus, de palmsuiker, de kokosmelk, het zout, de olie, de peper en de maizena. Meng dit met het vlees en laat dit tenminste 4 uur marineren.
Rijg het vlees aan de stokjes. Rooster de stokjes daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Serveer het met de limoenschijfjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 95 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392097