geglaceerd varkensvlees
Ingrediënten:
450 gr varkensvlees
3 teentjes knoflook
4 eetl olie
2 eetl lichte sojasaus
2 eetl vissaus (nam pla)
100 gr gula jawa (palmsuiker)
75 ml water
Bereiding:
Snijd de knoflook fijn en snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit in 5 minuten goudbruin. Vervolgens de sajosaus, de vissaus en de suiker toevoegen en dit goed omscheppen. Dan het water toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en stroperig is geworden.
450 gr varkensvlees
3 teentjes knoflook
4 eetl olie
2 eetl lichte sojasaus
2 eetl vissaus (nam pla)
100 gr gula jawa (palmsuiker)
75 ml water
Bereiding:
Snijd de knoflook fijn en snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit in 5 minuten goudbruin. Vervolgens de sajosaus, de vissaus en de suiker toevoegen en dit goed omscheppen. Dan het water toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en stroperig is geworden.