Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Moo Grob - knapperig gebakken varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Moo Grob
knapperig gebakken varkensvlees
Ingrediënten:
350 gr buikspek
1 theel zout
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember
3 tomaten
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 korianderwortel
2 eetl ketjap manis
2 eetl rijstwijn
4 eetl kippenbouillon (zie recept)
1 theel zwarte peper
2 theel vissaus (nam pla)
olie
pruimensaus

Bereiding:
Hak de korianderwortels fijn. Snijd de sjalotten, de knoflook en de tomaten fijn. Snijd de gember en de lomboks in dunne reepjes. Kerf het vlees in en wrijf het zout in de sneden en laat dit tenminste 45 minuten intrekken. Snijd het vlees daarna in repen.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak het vlees goudbruin en knapperig. Schep het vlees uit de wok/wadjan en giet de olie af maar laat 2 eetl olie achter. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotten, de gember en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de korianderwortel, de tomaten, de bouillon en de rijstwijn toe gevolgd door het vlees en de zwarte peper. Laat het geheel zachtjes 15 minuten sudderen en voeg dan de nam pla toe en laat het nog 3 minuten sudderen. Serveer het met pruimensaus erbij.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41022733