banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Moo Grob - knapperig gebakken varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Moo Grob
knapperig gebakken varkensvlees
Ingrediënten:
350 gr buikspek
1 theel zout
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember
3 tomaten
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 korianderwortel
2 eetl ketjap manis
2 eetl rijstwijn
4 eetl kippenbouillon (zie recept)
1 theel zwarte peper
2 theel vissaus (nam pla)
olie
pruimensaus

Bereiding:
Hak de korianderwortels fijn. Snijd de sjalotten, de knoflook en de tomaten fijn. Snijd de gember en de lomboks in dunne reepjes. Kerf het vlees in en wrijf het zout in de sneden en laat dit tenminste 45 minuten intrekken. Snijd het vlees daarna in repen.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak het vlees goudbruin en knapperig. Schep het vlees uit de wok/wadjan en giet de olie af maar laat 2 eetl olie achter. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotten, de gember en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de korianderwortel, de tomaten, de bouillon en de rijstwijn toe gevolgd door het vlees en de zwarte peper. Laat het geheel zachtjes 15 minuten sudderen en voeg dan de nam pla toe en laat het nog 3 minuten sudderen. Serveer het met pruimensaus erbij.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 215 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38896298