zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Moo Dang - geroosterd varkensvlees
- Sambal Bajak
- Gamja jorim - aardappel gerecht (banchan)
- Ayam Santan - Kip met kokos
- Pempek lenjer - visdeeg
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Sayur Daun Singkong - Sajoer van cassaveblad
- Gele curry pasta
- Gamja Jorim 감자조림 - gebakken pittige aardappelen
- Sate banjar - pittige kipsate
Moo Grob - knapperig gebakken varkensvlees


Moo Grob
knapperig gebakken varkensvlees
knapperig gebakken varkensvlees
Ingrediënten:
350 gr buikspek
1 theel zout
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember
3 tomaten
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 korianderwortel
2 eetl ketjap manis
2 eetl rijstwijn
4 eetl kippenbouillon (zie recept)
1 theel zwarte peper
2 theel vissaus (nam pla)
olie
pruimensaus
Bereiding:
Hak de korianderwortels fijn. Snijd de sjalotten, de knoflook en de tomaten fijn. Snijd de gember en de lomboks in dunne reepjes. Kerf het vlees in en wrijf het zout in de sneden en laat dit tenminste 45 minuten intrekken. Snijd het vlees daarna in repen.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak het vlees goudbruin en knapperig. Schep het vlees uit de wok/wadjan en giet de olie af maar laat 2 eetl olie achter. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotten, de gember en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de korianderwortel, de tomaten, de bouillon en de rijstwijn toe gevolgd door het vlees en de zwarte peper. Laat het geheel zachtjes 15 minuten sudderen en voeg dan de nam pla toe en laat het nog 3 minuten sudderen. Serveer het met pruimensaus erbij.
350 gr buikspek
1 theel zout
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm gember
3 tomaten
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 korianderwortel
2 eetl ketjap manis
2 eetl rijstwijn
4 eetl kippenbouillon (zie recept)
1 theel zwarte peper
2 theel vissaus (nam pla)
olie
pruimensaus
Bereiding:
Hak de korianderwortels fijn. Snijd de sjalotten, de knoflook en de tomaten fijn. Snijd de gember en de lomboks in dunne reepjes. Kerf het vlees in en wrijf het zout in de sneden en laat dit tenminste 45 minuten intrekken. Snijd het vlees daarna in repen.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak het vlees goudbruin en knapperig. Schep het vlees uit de wok/wadjan en giet de olie af maar laat 2 eetl olie achter. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotten, de gember en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de korianderwortel, de tomaten, de bouillon en de rijstwijn toe gevolgd door het vlees en de zwarte peper. Laat het geheel zachtjes 15 minuten sudderen en voeg dan de nam pla toe en laat het nog 3 minuten sudderen. Serveer het met pruimensaus erbij.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.