zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Pittige aubergine
- Tum Daging - gestoomd gekruid vlees
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Sunda Empal Gepuk - zoet gebakken rundvlees
- Telor bumbu bali
Gebakken rijst met varkensvlees - 猪肉炒饭 - nasi goreng


Gebakken rijst met varkensvlees - 猪肉炒饭
nasi goreng
Ingrediënten:
400 gr koude gekookte rijst
50 gr wortel
50 gr erwten
3 cm jahe
5 teentjes knoflook
1 ui, klein
225 gr varkensgehakt
2 eieren
2 eetl olie
2 eetl oestersaus
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasaus
1/4 theel witte peper
1 lente-ui, gehakt
Bereiding:
Klop de eieren licht op. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de wortel en de ui in kleine blokjes. Meng in een kom de beide sojasausen, de oestersaus en de peper en zet apart.
Verhit een pan totdat deze heet is geworden en voeg dan 1 eetl olie toe. Voeg dan het ei toe en bak dit rul en zet apart.
Voeg dan 1 eetl olie toe aan de pan en voeg het vlees toe en bak dit rul. Dan de ui, de knoflook en de jahe toevoegen en bak totdat de ui glazig wordt.
Voeg dan de erwten en de wortel toe en bak dit voor 30 seconden op hoog vuur. Dan de rijst en het ei toevoegen en bak dit op hoog vuur voor 40 seconden. Schep dat de saus erover en bak dit al roerend totdat alles goed is gemengd. Strooi dan de lente-ui erover en serveer.
nasi goreng
Ingrediënten:
400 gr koude gekookte rijst
50 gr wortel
50 gr erwten
3 cm jahe
5 teentjes knoflook
1 ui, klein
225 gr varkensgehakt
2 eieren
2 eetl olie
2 eetl oestersaus
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasaus
1/4 theel witte peper
1 lente-ui, gehakt
Bereiding:
Klop de eieren licht op. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de wortel en de ui in kleine blokjes. Meng in een kom de beide sojasausen, de oestersaus en de peper en zet apart.
Verhit een pan totdat deze heet is geworden en voeg dan 1 eetl olie toe. Voeg dan het ei toe en bak dit rul en zet apart.
Voeg dan 1 eetl olie toe aan de pan en voeg het vlees toe en bak dit rul. Dan de ui, de knoflook en de jahe toevoegen en bak totdat de ui glazig wordt.
Voeg dan de erwten en de wortel toe en bak dit voor 30 seconden op hoog vuur. Dan de rijst en het ei toevoegen en bak dit op hoog vuur voor 40 seconden. Schep dat de saus erover en bak dit al roerend totdat alles goed is gemengd. Strooi dan de lente-ui erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.