logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gebakken rijst met varkensvlees - 猪肉炒饭
nasi goreng

Ingrediënten:
400 gr koude gekookte rijst
50 gr wortel
50 gr erwten
3 cm jahe
5 teentjes knoflook
1 ui, klein
225 gr varkensgehakt
2 eieren
2 eetl olie
2 eetl oestersaus
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasaus
1/4 theel witte peper
1 lente-ui, gehakt

Bereiding:
Klop de eieren licht op. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de wortel en de ui in kleine blokjes. Meng in een kom de beide sojasausen, de oestersaus en de peper en zet apart.
Verhit een pan totdat deze heet is geworden en voeg dan 1 eetl olie toe. Voeg dan het ei toe en bak dit rul en zet apart.
Voeg dan 1 eetl olie toe aan de pan en voeg het vlees toe en bak dit rul. Dan de ui, de knoflook en de jahe toevoegen en bak totdat de ui glazig wordt.
Voeg dan de erwten en de wortel toe en bak dit voor 30 seconden op hoog vuur. Dan de rijst en het ei toevoegen en bak dit op hoog vuur voor 40 seconden. Schep dat de saus erover en bak dit al roerend totdat alles goed is gemengd. Strooi dan de lente-ui erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 41 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154638