Sate Tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
1 theel zout
500 ml water
1 eetl kecap manis
2 cm laos
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tempe in blokjes van 2cm. Rasp de laos.
Verhit in een pan het water en voeg de tempe, de bumbu, het zout, de laos en de kecap toe en meng alles goed. Kook het geheel totdat het vocht is geaborbeerd. Rijg daarna de tempe aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Abon Tongkol Pedas - drooggebakken pittige tonijn
- Kincuk ayam - Gestoofde kip met zure stervrucht
- Daging Bawang - rundvlees met sjalotjes en chinese bieslook
- Teh Djahé Panas
- Daging Cabai Daun Ketumbar - pittig rundvlees met koriander
- Urutan Celeng - Balinese worstjes
- Lu sun Niu Rou Si - asperges met reepjes rundvlees
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Golie Kodja - gebakken gekruid rundvlees in kokosmelk
- Cah Ayam Tauco Kecap - gestoofde kip met kecap en tauco
Recente Reacties
Rendang - rendang van rundvlees
5 hours agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoKan het ook met kippen blokjes