Sate Tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
1 theel zout
500 ml water
1 eetl kecap manis
2 cm laos
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tempe in blokjes van 2cm. Rasp de laos.
Verhit in een pan het water en voeg de tempe, de bumbu, het zout, de laos en de kecap toe en meng alles goed. Kook het geheel totdat het vocht is geaborbeerd. Rijg daarna de tempe aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Telur Bebek - smoor/gestoofde eendeneieren in donkere kruidige saus
- Gaco - rundvlees met kokos
- Petjel ayam 2
- Tahu Ketoprak - tahu met groenten
- Sambal mangga 2 - Sambal van jonge mango
- Brambang Isi - gevulde uien
- Daging Bakar - Geroosterde Runderhaas
- Wajik - cake van kleefrijst met gula jawa
- Rendang hati - gekruid runderhart
- Singgang ayam 2 - Gestoofde en dan geroosterde kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...