banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Piendang Ikan
kruidige, gestoofde vis met spitskool
bahan-bahan:
ingrediënten:
4 moten verse kabeljauw of schelvis
1 limoen (sap)
2 eetl olie
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
3 theel asem
1 theel zout
1/4 spitskool
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
400 ml water

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 1/2 theel cunir
1 theel trassi
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in het het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en de vis. Stoof het geheel zachtjes voor 5 minuten en voeg dan de salam, de asem en het zout toe. Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen. Dan de fijngesneden kool en de suiker toevoegen en dit alles nog 2 minuten laten koken.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328261