gebakken vis in kruidige romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr tilapia
1 theel zout
2 eetl limoensap
5 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
3 rode lomboks
10 rode rawits
300 ml kokosmelk (van 1.4 kokosnoot)
1 asam jawa
olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 cm kunyit
1 theel peper
2 cm lengkuas/laos
1 1/2 theel ketumbar
2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een pan de olie en bak de vis goudbruin en gaar en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in schuine ringen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai, de lomboks en de rawits voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk en de asam jawa toe en breng aan de kook.
Dan de vis toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.