Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Pesmol Ikan Kembung - gebakken vis met een gekruide saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pesmol Ikan Kembung
gebakken vis met een gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 ikan kembung / (Indische) makreel
3 eetl limoen, sap
1 theel zout
1/2 ui
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 rode lomboks
4 rode rawits
1 tomaat
100 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe
5 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vissen daarna bruin en gaar en zet apart.
Snijd de ui in de lengte in dunne reepjes. Snijd de lomboks in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe en meng goed en bak het geheel voor 4 minuten. Dan de lengkuas, de serai, de jeruk purut, de salam, het zout, de palmsuiker, de lomboks, de rawits en de tomaat toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook de saus gaar en totdat het is ingedikt. Schep de saus over de vis en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920721