Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pesmol Ikan Kembung - gebakken vis met een gekruide saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pesmol Ikan Kembung
gebakken vis met een gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 ikan kembung / (Indische) makreel
3 eetl limoen, sap
1 theel zout
1/2 ui
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 rode lomboks
4 rode rawits
1 tomaat
100 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe
5 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vissen daarna bruin en gaar en zet apart.
Snijd de ui in de lengte in dunne reepjes. Snijd de lomboks in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe en meng goed en bak het geheel voor 4 minuten. Dan de lengkuas, de serai, de jeruk purut, de salam, het zout, de palmsuiker, de lomboks, de rawits en de tomaat toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook de saus gaar en totdat het is ingedikt. Schep de saus over de vis en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 380 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065094