zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kenus Pelalah - Inktvis met pittige kokosmelksaus
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
- Tumis Bayam Ebi Terasi - gestoofde gekruide spinazie
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Ayam Besengek
- Ikan goreng 2
- Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip
- Cakalang pedas - pittige tonijn
- Sate Kambing Tegal - lamsvlees sate uit Tegal met een sambal kecap saus
- Ayam Pangang Menada - pikant gekruide kip
Pesmol Ikan Kembung - gebakken vis met een gekruide saus


Pesmol Ikan Kembung
gebakken vis met een gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 ikan kembung / (Indische) makreel
3 eetl limoen, sap
1 theel zout
1/2 ui
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 rode lomboks
4 rode rawits
1 tomaat
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe
5 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vissen daarna bruin en gaar en zet apart.
Snijd de ui in de lengte in dunne reepjes. Snijd de lomboks in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe en meng goed en bak het geheel voor 4 minuten. Dan de lengkuas, de serai, de jeruk purut, de salam, het zout, de palmsuiker, de lomboks, de rawits en de tomaat toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook de saus gaar en totdat het is ingedikt. Schep de saus over de vis en serveer.
gebakken vis met een gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 ikan kembung / (Indische) makreel
3 eetl limoen, sap
1 theel zout
1/2 ui
2 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
4 rode lomboks
4 rode rawits
1 tomaat
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe
5 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vissen daarna bruin en gaar en zet apart.
Snijd de ui in de lengte in dunne reepjes. Snijd de lomboks in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de bumbu toe en meng goed en bak het geheel voor 4 minuten. Dan de lengkuas, de serai, de jeruk purut, de salam, het zout, de palmsuiker, de lomboks, de rawits en de tomaat toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook de saus gaar en totdat het is ingedikt. Schep de saus over de vis en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.