Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pesmol Ikan Kembung - gebakken gekruide karper

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pesmol Ikan Kembung
gebakken gekruide karper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr karper
2 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl limoensap
1 serehstengel, gekneusd
1 salam blad
250 ml water
1 theel azijn
10 sjalotten
15 rode rawits
3 rode lomboks
zout
olie

Haluskan:
boemboe:
5 kemerinoten
7 sjalotten
2 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
zout naar smaak
1/2 theel gule jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks doormidden en ontpit deze. Snijd de sjalotten in plakjes. Wrijf of maal de kunyit fijn tot een pasta en meng dit met het zout en het limoensap. Wrijf hiermee de vis in en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en schep deze daarna uit de pan. Voeg aan de olie de boemboe, de sereh en de salam toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en laat de saus een beetje indikken. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en deze 3 mimuten mee laten bakken. Dan de vis toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat de vis gaar is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017815