banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Pesmol Ikan Kembung - gebakken gekruide karper

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pesmol Ikan Kembung
gebakken gekruide karper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr karper
2 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl limoensap
1 serehstengel, gekneusd
1 salam blad
250 ml water
1 theel azijn
10 sjalotten
15 rode rawits
3 rode lomboks
zout
olie

Haluskan:
boemboe:
5 kemerinoten
7 sjalotten
2 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
zout naar smaak
1/2 theel gule jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks doormidden en ontpit deze. Snijd de sjalotten in plakjes. Wrijf of maal de kunyit fijn tot een pasta en meng dit met het zout en het limoensap. Wrijf hiermee de vis in en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en schep deze daarna uit de pan. Voeg aan de olie de boemboe, de sereh en de salam toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en laat de saus een beetje indikken. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en deze 3 mimuten mee laten bakken. Dan de vis toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat de vis gaar is geworden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669175