banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Pesmol Ikan Kembung - gebakken gekruide karper

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pesmol Ikan Kembung
gebakken gekruide karper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr karper
2 cm kunyit (kurkuma)
2 eetl limoensap
1 serehstengel, gekneusd
1 salam blad
250 ml water
1 theel azijn
10 sjalotten
15 rode rawits
3 rode lomboks
zout
olie

Haluskan:
boemboe:
5 kemerinoten
7 sjalotten
2 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
zout naar smaak
1/2 theel gule jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks doormidden en ontpit deze. Snijd de sjalotten in plakjes. Wrijf of maal de kunyit fijn tot een pasta en meng dit met het zout en het limoensap. Wrijf hiermee de vis in en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis goudbruin en schep deze daarna uit de pan. Voeg aan de olie de boemboe, de sereh en de salam toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan het water toe en laat de saus een beetje indikken. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en deze 3 mimuten mee laten bakken. Dan de vis toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat de vis gaar is geworden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 46 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39813042