logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Patin Masak Santan
vis in kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr snoek (of ikan patin indien verkrijgbaar)
1 zure gele rondeaubergine (terong asem)
3 rode lomboks
1 tomaat
1 serehstengel, gekneusd
150 ml dunne kokosmlek (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, witte peper
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm jahe (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte vis in moten, de aubergine in stukje, de lomboks in reepjes en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de aubergine en de vis.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg de vis, de sereh en het zout er aan toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Vervolgens de lomboks, de tomaat en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog zachtjes 5 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 88 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176676