vis in kruidige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr snoek (of ikan patin indien verkrijgbaar)
1 zure gele rondeaubergine (terong asem)
3 rode lomboks
1 tomaat
1 serehstengel, gekneusd
150 ml dunne kokosmlek (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, witte peper
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm jahe (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte vis in moten, de aubergine in stukje, de lomboks in reepjes en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de aubergine en de vis.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg de vis, de sereh en het zout er aan toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Vervolgens de lomboks, de tomaat en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog zachtjes 5 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
800 gr snoek (of ikan patin indien verkrijgbaar)
1 zure gele rondeaubergine (terong asem)
3 rode lomboks
1 tomaat
1 serehstengel, gekneusd
150 ml dunne kokosmlek (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, witte peper
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm jahe (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte vis in moten, de aubergine in stukje, de lomboks in reepjes en de tomaat in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de aubergine en de vis.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk en voeg de vis, de sereh en het zout er aan toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Vervolgens de lomboks, de tomaat en de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog zachtjes 5 minuten laten sudderen.