banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ikan patunu - Geroosterde vis in kokosmelk
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ikan patunu
Geroosterde vis in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 stevige vissen elk 500gr (red snapper of tonijn)
250 ml water
1 eetl zout
500 ml kokosmelk (santen cair)
2 theel asem
1 eetl gula jawa (palmsuiker)

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel (citroengras)
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en snijd deze in stukken. Meng het water met het zout en leg daar de stukken vis in voor 30 minuten en laat daarn goed uitlekken. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de kokosmelk, de asem en de palmsuiker en kook dit zachtjes tot een dikke saus. Voeg de saus bij de visstukken en meng alles goed door elkaar. Rooster vervolgens de visstukken gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39556060