Geroosterde vis in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 stevige vissen elk 500gr (red snapper of tonijn)
250 ml water
1 eetl zout
500 ml kokosmelk (santen cair)
2 theel asem
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel (citroengras)
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en snijd deze in stukken. Meng het water met het zout en leg daar de stukken vis in voor 30 minuten en laat daarn goed uitlekken. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de kokosmelk, de asem en de palmsuiker en kook dit zachtjes tot een dikke saus. Voeg de saus bij de visstukken en meng alles goed door elkaar. Rooster vervolgens de visstukken gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje.
ingrediënten:
2 stevige vissen elk 500gr (red snapper of tonijn)
250 ml water
1 eetl zout
500 ml kokosmelk (santen cair)
2 theel asem
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel (citroengras)
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en snijd deze in stukken. Meng het water met het zout en leg daar de stukken vis in voor 30 minuten en laat daarn goed uitlekken. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de kokosmelk, de asem en de palmsuiker en kook dit zachtjes tot een dikke saus. Voeg de saus bij de visstukken en meng alles goed door elkaar. Rooster vervolgens de visstukken gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje.