zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Kuluban / Koeloeban - gekruide groenten
- Bayam Kuah Kaldu - in kippenbouillon gestoofde spinazie
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Ayam Kare Jawa - kruidig gestoofde kip
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Chinese vijf kruiden pinda's
- Udang nanas - steurgarnalen met ananas
Ikan patunu - Geroosterde vis in kokosmelk


Ikan patunu
Geroosterde vis in kokosmelk
Geroosterde vis in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 stevige vissen elk 500gr (red snapper of tonijn)
250 ml water
1 eetl zout
500 ml kokosmelk (santen cair)
2 theel asem
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel (citroengras)
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en snijd deze in stukken. Meng het water met het zout en leg daar de stukken vis in voor 30 minuten en laat daarn goed uitlekken. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de kokosmelk, de asem en de palmsuiker en kook dit zachtjes tot een dikke saus. Voeg de saus bij de visstukken en meng alles goed door elkaar. Rooster vervolgens de visstukken gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje.
ingrediënten:
2 stevige vissen elk 500gr (red snapper of tonijn)
250 ml water
1 eetl zout
500 ml kokosmelk (santen cair)
2 theel asem
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rawits
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel (citroengras)
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en snijd deze in stukken. Meng het water met het zout en leg daar de stukken vis in voor 30 minuten en laat daarn goed uitlekken. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de kokosmelk, de asem en de palmsuiker en kook dit zachtjes tot een dikke saus. Voeg de saus bij de visstukken en meng alles goed door elkaar. Rooster vervolgens de visstukken gaar en bruin boven een houtskoolvuurtje.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.