Kip met zwarte peper - 黑椒鸡丁
Ingrediënten:
350 gr kippendijen
2 cm jahe
1 theel maizena
1 eetl water
1 theel sesame olie
1/2 rode paprika
1 kleine ui
50 gr bleekselderij
1 lente-ui
2 eetl olie
Ingrediënten saus:
1 theel zwarte peper
2 theel maizena
3 eetl oestersaus
1 theel lichte soja saus
1 theel donkere soja saus
3 eetl water
Bereiding:
Snijd de kip in blokjes. Snijd de jahe julienne. Snijd de paprika, de ui, de bleeselderij in kleine stukjes en snijd de lente-ui fijn.
Meng de kip met de jahe, de maizema en het water en meng totdat het vocht is gebasorbeerd. Meng dan de sesame olie erdoor. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan op hoog vuur, de olie en voeg de kip toe. Bak de kip totdat het verkleurt. Dan de ui, de paprika en de bleekselderij toevoegen en bak voor 2 minuten totdat de kip gaar is geworden.
Voeg dan de saus toe en roerbak totdat de saus is ingedikt. Strooi dan de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ikan latuk-latuk - gezouten vis met pompoen uit Lampung
- Gulai Kikil - Curry van koeiepoot
- Acar Terati - Lotus wortel in het zuur
- Ayam goreng pop - Gefrituurde kip uit sumatra
- Hati Sapi Masak Petai - kruidige runderlever met peteh bonen
- Gado-gado 1 - Groenten met pindasaus (Padang)
- Babi Tomat
- Tarbot met bosuitjes en gember
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...