zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal Buncis - sambal van boontjes
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis
- Hati Sapi Masak Lokio - gebakken lever met bosuitjes
- Gula Jawa siroop - palmsuiker siroop
- Soep met tofu en paksoy
- Bihun Goreng Udang - mihoen met garnalen
- Soto Babat - heldere soep van pens
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Sambal jeruk - Sambal met limoen
Kip met zwarte peper - 黑椒鸡丁


Kip met zwarte peper - 黑椒鸡丁
Ingrediënten:
350 gr kippendijen
2 cm jahe
1 theel maizena
1 eetl water
1 theel sesame olie
1/2 rode paprika
1 kleine ui
50 gr bleekselderij
1 lente-ui
2 eetl olie
Ingrediënten saus:
1 theel zwarte peper
2 theel maizena
3 eetl oestersaus
1 theel lichte soja saus
1 theel donkere soja saus
3 eetl water
Bereiding:
Snijd de kip in blokjes. Snijd de jahe julienne. Snijd de paprika, de ui, de bleeselderij in kleine stukjes en snijd de lente-ui fijn.
Meng de kip met de jahe, de maizema en het water en meng totdat het vocht is gebasorbeerd. Meng dan de sesame olie erdoor. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan op hoog vuur, de olie en voeg de kip toe. Bak de kip totdat het verkleurt. Dan de ui, de paprika en de bleekselderij toevoegen en bak voor 2 minuten totdat de kip gaar is geworden.
Voeg dan de saus toe en roerbak totdat de saus is ingedikt. Strooi dan de lente-ui erover en serveer.
Ingrediënten:
350 gr kippendijen
2 cm jahe
1 theel maizena
1 eetl water
1 theel sesame olie
1/2 rode paprika
1 kleine ui
50 gr bleekselderij
1 lente-ui
2 eetl olie
Ingrediënten saus:
1 theel zwarte peper
2 theel maizena
3 eetl oestersaus
1 theel lichte soja saus
1 theel donkere soja saus
3 eetl water
Bereiding:
Snijd de kip in blokjes. Snijd de jahe julienne. Snijd de paprika, de ui, de bleeselderij in kleine stukjes en snijd de lente-ui fijn.
Meng de kip met de jahe, de maizema en het water en meng totdat het vocht is gebasorbeerd. Meng dan de sesame olie erdoor. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan op hoog vuur, de olie en voeg de kip toe. Bak de kip totdat het verkleurt. Dan de ui, de paprika en de bleekselderij toevoegen en bak voor 2 minuten totdat de kip gaar is geworden.
Voeg dan de saus toe en roerbak totdat de saus is ingedikt. Strooi dan de lente-ui erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.