logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kip met zwarte peper - 黑椒鸡丁

Ingrediënten:
350 gr kippendijen
2 cm jahe
1 theel maizena
1 eetl water
1 theel sesame olie
1/2 rode paprika
1 kleine ui
50 gr bleekselderij
1 lente-ui
2 eetl olie

Ingrediënten saus:
1 theel zwarte peper
2 theel maizena
3 eetl oestersaus
1 theel lichte soja saus
1 theel donkere soja saus
3 eetl water

Bereiding:
Snijd de kip in blokjes. Snijd de jahe julienne. Snijd de paprika, de ui, de bleeselderij in kleine stukjes en snijd de lente-ui fijn.
Meng de kip met de jahe, de maizema en het water en meng totdat het vocht is gebasorbeerd. Meng dan de sesame olie erdoor. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan op hoog vuur, de olie en voeg de kip toe. Bak de kip totdat het verkleurt. Dan de ui, de paprika en de bleekselderij toevoegen en bak voor 2 minuten totdat de kip gaar is geworden.
Voeg dan de saus toe en roerbak totdat de saus is ingedikt. Strooi dan de lente-ui erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 64 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151266