logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rendang Daging Sapi Padang
in kokosmelk gestoofd gekruid rundvlees uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr rundvlees
1000 ml santen cair
1000 ml santen asli
3 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
3 sereh stengels
1 asam kandis
 
Haluskan:
bumbu:
3 cm kunyit
3 cm jahe
150 gr rode lomboks
100 gr rode rawits
15 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1/2eetl ketumbar
1 theel nootmuskaat
1 theel jinten
2 eetl zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de beide santen en voeg de jeruk purut, het kunyit blad, de sereh, de asam kandis en de bumbu toe. Blijf roeren (ongeveer 30 minuten) totdat alles goed in vermengd en de santen niet splitst.
Voeg het vlees toe en blijf roeren totdat het vlees gaar is geworden en totdat de santen bruin wordt, de olie vrijkomt en het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 142 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154707