logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rendang Daging Minangkabau
rendang van rundvlees uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
1500 ml dikke kokosmelk (kental, van 7 kokosnoten)
3 serai/sereh/citroengras
10 cm kaneel
1/2 nootmuskaat
1 asam kandis
7 kruidnagels
9 kardemon
2 steranijs
1 kunyit blad
5 salam blad
7 jeruk purut blaadjes

Haluskan:
bumbu:
18 sjalotjes
10 teentjes knoflook
9 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 cm jahe
5 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 cm kaneel
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en de overige kruiden en breng al roerend aan de kook. Pas als de olie vrijkomt het vlees toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat het vocht vrijwel is verdampt (of naar smaak).

Add comment

Submit

who is online

We have 83 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154555