Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang Daging Minangkabau
rendang van rundvlees uit Padang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
1500 ml dikke kokosmelk (kental, van 7 kokosnoten)
3 serai/sereh/citroengras
10 cm kaneel
1/2 nootmuskaat
1 asam kandis
7 kruidnagels
9 kardemon
2 steranijs
1 kunyit blad
5 salam blad
7 jeruk purut blaadjes

Haluskan:
bumbu:
18 sjalotjes
10 teentjes knoflook
9 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 cm jahe
5 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 cm kaneel
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en de overige kruiden en breng al roerend aan de kook. Pas als de olie vrijkomt het vlees toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat het vocht vrijwel is verdampt (of naar smaak).
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 159 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110484