Rendang Daging Minangkabau
rendang van rundvlees uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
1500 ml dikke kokosmelk (kental, van 7 kokosnoten)
3 serai/sereh/citroengras
10 cm kaneel
1/2 nootmuskaat
1 asam kandis
7 kruidnagels
9 kardemon
2 steranijs
1 kunyit blad
5 salam blad
7 jeruk purut blaadjes
Haluskan:
bumbu:
18 sjalotjes
10 teentjes knoflook
9 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 cm jahe
5 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 cm kaneel
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en de overige kruiden en breng al roerend aan de kook. Pas als de olie vrijkomt het vlees toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat het vocht vrijwel is verdampt (of naar smaak).
Zoeken
Laatst gelezen
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Gai Haw Bai Toey - gefrituurde en gemarineerde kip in pandanblad
- Kecapsaus
- Kacang telor - gebakken pinda's
- Kakul mekuah - slakken in bouillon
- Jenang Grendul - cassave pap
- Jalan Kote - gevulde pasteitjes uit Makassar
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Ulang Ulang
- Siap base kalas - Kip in Gekruide Kokosmelk
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...