zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Lentho - balletjes van rode bonen
- Malbi daging sapi - rundvlees in een kruidige saus
- Hui Guo Rou
- Kaeng neua penang - curry met rundvlees
- Kari Terong - gestoofde aubergine in kokosmelk
- Bubur sagu - sago pap
- Sai Oua - vleesballen
- Khai Yad Sai - gevulde omelette
- Daing Na Bangus - gebakken vis
Rendang Daging Giling - rendang van gehaktballetjes


Rendang Daging Giling
rendang van gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt (mager)
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr gerapste kokos, geroosterd
1 kunyit blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker
1 jeruk purut
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 rode lomboks
3 cm lengkuas/laos
4 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding;
Vorm van het gehakt 5 balletjes en druk deze stevig aan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de asam kandis, de palmsuiker, de jeruk purut en het kunyit blad en breng al roerend aan de kook.
Als de kokosmelk indikt, dan de balletjes toevoegen en kook deze al roerend gaar en totdat de olie van de kokosmelk vrijkomt. Dan de geraspte kokos erdoor mengen en serveer.
rendang van gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt (mager)
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr gerapste kokos, geroosterd
1 kunyit blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker
1 jeruk purut
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 rode lomboks
3 cm lengkuas/laos
4 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding;
Vorm van het gehakt 5 balletjes en druk deze stevig aan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de asam kandis, de palmsuiker, de jeruk purut en het kunyit blad en breng al roerend aan de kook.
Als de kokosmelk indikt, dan de balletjes toevoegen en kook deze al roerend gaar en totdat de olie van de kokosmelk vrijkomt. Dan de geraspte kokos erdoor mengen en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.