Rendang Daging Giling
rendang van gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt (mager)
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr gerapste kokos, geroosterd
1 kunyit blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker
1 jeruk purut
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 rode lomboks
3 cm lengkuas/laos
4 kemiri noten
Cara membuat:
bereiding;
Vorm van het gehakt 5 balletjes en druk deze stevig aan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de asam kandis, de palmsuiker, de jeruk purut en het kunyit blad en breng al roerend aan de kook.
Als de kokosmelk indikt, dan de balletjes toevoegen en kook deze al roerend gaar en totdat de olie van de kokosmelk vrijkomt. Dan de geraspte kokos erdoor mengen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Longganisa - Filipijnse varkensworstjes
- Hati Sapi Masak Lokio - gebakken lever met bosuitjes
- Kai Pad Ped - kip in kruidige saus
- Kripik Pisang - Krupuk - kroepoek banaan
- Piendang Telor - eieren
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Chun Juan - 春卷 - Chinese lumpia's
- Thais rundvlees met steranijs
- Rica Rica Kambing - gestoofd lamvlees in rode saus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...