logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rendang Daging Giling
rendang van gehaktballetjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt (mager)
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr gerapste kokos, geroosterd
1 kunyit blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker
1 jeruk purut

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 rode lomboks
3 cm lengkuas/laos
4 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding;
Vorm van het gehakt 5 balletjes en druk deze stevig aan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de asam kandis, de palmsuiker, de jeruk purut en het kunyit blad en breng al roerend aan de kook.
Als de kokosmelk indikt, dan de balletjes toevoegen en kook deze al roerend gaar en totdat de olie van de kokosmelk vrijkomt. Dan de geraspte kokos erdoor mengen en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 80 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154286