Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Rendang Daging Giling - rendang van gehaktballetjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang Daging Giling
rendang van gehaktballetjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundergehakt (mager)
300 ml dikke kokosmelk (kental)
50 gr gerapste kokos, geroosterd
1 kunyit blad
1 asam kandis
1 eetl palmsuiker
1 jeruk purut

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 rode lomboks
3 cm lengkuas/laos
4 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding;
Vorm van het gehakt 5 balletjes en druk deze stevig aan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de asam kandis, de palmsuiker, de jeruk purut en het kunyit blad en breng al roerend aan de kook.
Als de kokosmelk indikt, dan de balletjes toevoegen en kook deze al roerend gaar en totdat de olie van de kokosmelk vrijkomt. Dan de geraspte kokos erdoor mengen en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251644