banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 10 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Bubur Ayam - Rijstepap met kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bubur Ayam
Rijstepap met kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip van
3500 ml water
4 lente-uitjes
100 gr cakwe*
125 gr rijst
6 rode lomboks
8 rawits
1 serehstengel, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
zout
kecap manis
3 takjes selderie
8 sjalotjes
olie
emping melinjo

haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 teentjes knoflook
1,5 cm kunyit (kurkuma)

* mocht je dit niet bij een toko kunnen krijgen, gebruik dan heel dunne plakjes tahoe goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd eerst de kip in stukken en kook dit in het water voor 30 minuten. Haal de kip uit de pan en laat het uitlekken. Zorg ervoor dat er 3000 ml bouillon overblijft.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd vervolgens de lente-uitjes en de selderij fijn en de cakwe in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak daarin afzonderlijk de sjalotten en de emping. Bak dan de kip bruin en trek daarna het vlees in sliertjes.
Kook de rijst in 2 liter bouillon tot pap. Kook vervolgens de rawits en de lomboks kort en wrijf of maal deze dan fijn. Fruit de boemboe en voeg dan de sereh, de jeruk purut blaadjes wat zout en de pepers toe met de overige bouillon en breng dit aan de kook.
Serveer: Eerst de rijstepap, dan de kip gevolg door de lente-uitjes, de cakwe, de selderijblaadjes de overige bouillon en besprenkel het met ketjap en bestrooi het met bawang goreng en emping.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40070807