banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bubur Ayam
Rijstepap met kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kip van
3500 ml water
4 lente-uitjes
100 gr cakwe*
125 gr rijst
6 rode lomboks
8 rawits
1 serehstengel, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
zout
kecap manis
3 takjes selderie
8 sjalotjes
olie
emping melinjo

haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 teentjes knoflook
1,5 cm kunyit (kurkuma)

* mocht je dit niet bij een toko kunnen krijgen, gebruik dan heel dunne plakjes tahoe goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd eerst de kip in stukken en kook dit in het water voor 30 minuten. Haal de kip uit de pan en laat het uitlekken. Zorg ervoor dat er 3000 ml bouillon overblijft.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd vervolgens de lente-uitjes en de selderij fijn en de cakwe in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak daarin afzonderlijk de sjalotten en de emping. Bak dan de kip bruin en trek daarna het vlees in sliertjes.
Kook de rijst in 2 liter bouillon tot pap. Kook vervolgens de rawits en de lomboks kort en wrijf of maal deze dan fijn. Fruit de boemboe en voeg dan de sereh, de jeruk purut blaadjes wat zout en de pepers toe met de overige bouillon en breng dit aan de kook.
Serveer: Eerst de rijstepap, dan de kip gevolg door de lente-uitjes, de cakwe, de selderijblaadjes de overige bouillon en besprenkel het met ketjap en bestrooi het met bawang goreng en emping.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36250652