zurige gele vlees-groentesoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderpoulet
2 eetl olie
2 salamblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
300 gr kouseband
zout naar smaak
1/2 spitskool
1 1/2 eetl asem
2 theel suiker
700 ml water
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit het water met het vlees en stoof dit zachtjes totdat er 350 ml bouillon over is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg het met het zout toe aan de bouillon en laat het nog 10 minuten sudderen. Snijd de kouseband aan stukjes en voeg dit toe aan de bouillon en laat dit 7 minuten sudderen. Voeg vervolgens de grof gesneden kool met de asem en de suiker toe en laat het geheel nog 3 minuten sudderen totdat de groenten gaar zijn.
ingrediënten:
350 gr runderpoulet
2 eetl olie
2 salamblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
300 gr kouseband
zout naar smaak
1/2 spitskool
1 1/2 eetl asem
2 theel suiker
700 ml water
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
5 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit het water met het vlees en stoof dit zachtjes totdat er 350 ml bouillon over is. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg het met het zout toe aan de bouillon en laat het nog 10 minuten sudderen. Snijd de kouseband aan stukjes en voeg dit toe aan de bouillon en laat dit 7 minuten sudderen. Voeg vervolgens de grof gesneden kool met de asem en de suiker toe en laat het geheel nog 3 minuten sudderen totdat de groenten gaar zijn.