banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Rendang daging suwir - droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Rendang daging suwir
droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5000 gr rundvlees
20 salam blaadjes
100 gr jahe
4 eetl zout
15 liter water
10 kunyit blaadjes
50 jeruk purut blaadjes
40 gr asam kandis
20 serehstengels
1000 gr uien
10000 ml santen (gemaakt van 15 kokosnoten)
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 bollen knoflook
100 gr laos
50 gr kunyit
100 gr jahe
750 gr rode lomboks/rawits
6 eetl zout
4 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de uien in dunne plakjes. Hak de kunyit blaadjes en de jeruk purut blaadjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe, het zout en de salam toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees daarna uit de pan en pluis het vlees uit elkaar. Verhit in een pan de olie en bak het vlees droog.
Voeg aan het water de bumbu, de helft van de uien en de overige ingrediënten toe en kook dit todat de olie boven komt drijven. Voeg dan de overige uien toe en roer het geheel totdat deze goudbruin zijn. Dan het vlees toevoegen en roer het geheel totdat het droog is geworden.
Na afkoelen in porties verdelen en luchtdicht verpakken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39555152