Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Rendang daging suwir - droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang daging suwir
droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5000 gr rundvlees
20 salam blaadjes
100 gr jahe
4 eetl zout
15 liter water
10 kunyit blaadjes
50 jeruk purut blaadjes
40 gr asam kandis
20 serehstengels
1000 gr uien
10000 ml santen (gemaakt van 15 kokosnoten)
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 bollen knoflook
100 gr laos
50 gr kunyit
100 gr jahe
750 gr rode lomboks/rawits
6 eetl zout
4 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de uien in dunne plakjes. Hak de kunyit blaadjes en de jeruk purut blaadjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe, het zout en de salam toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees daarna uit de pan en pluis het vlees uit elkaar. Verhit in een pan de olie en bak het vlees droog.
Voeg aan het water de bumbu, de helft van de uien en de overige ingrediënten toe en kook dit todat de olie boven komt drijven. Voeg dan de overige uien toe en roer het geheel totdat deze goudbruin zijn. Dan het vlees toevoegen en roer het geheel totdat het droog is geworden.
Na afkoelen in porties verdelen en luchtdicht verpakken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 181 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936580