Rendang daging suwir
droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5000 gr rundvlees
20 salam blaadjes
100 gr jahe
4 eetl zout
15 liter water
10 kunyit blaadjes
50 jeruk purut blaadjes
40 gr asam kandis
20 serehstengels
1000 gr uien
10000 ml santen (gemaakt van 15 kokosnoten)
olie
Haluskan:
bumbu:
5 bollen knoflook
100 gr laos
50 gr kunyit
100 gr jahe
750 gr rode lomboks/rawits
6 eetl zout
4 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de uien in dunne plakjes. Hak de kunyit blaadjes en de jeruk purut blaadjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe, het zout en de salam toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees daarna uit de pan en pluis het vlees uit elkaar. Verhit in een pan de olie en bak het vlees droog.
Voeg aan het water de bumbu, de helft van de uien en de overige ingrediënten toe en kook dit todat de olie boven komt drijven. Voeg dan de overige uien toe en roer het geheel totdat deze goudbruin zijn. Dan het vlees toevoegen en roer het geheel totdat het droog is geworden.
Na afkoelen in porties verdelen en luchtdicht verpakken.