zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Rendang daging suwir - droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)


Rendang daging suwir
droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5000 gr rundvlees
20 salam blaadjes
100 gr jahe
4 eetl zout
15 liter water
10 kunyit blaadjes
50 jeruk purut blaadjes
40 gr asam kandis
20 serehstengels
1000 gr uien
10000 ml santen (gemaakt van 15 kokosnoten)
olie
Haluskan:
bumbu:
5 bollen knoflook
100 gr laos
50 gr kunyit
100 gr jahe
750 gr rode lomboks/rawits
6 eetl zout
4 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de uien in dunne plakjes. Hak de kunyit blaadjes en de jeruk purut blaadjes fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe, het zout en de salam toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees daarna uit de pan en pluis het vlees uit elkaar. Verhit in een pan de olie en bak het vlees droog.
Voeg aan het water de bumbu, de helft van de uien en de overige ingrediënten toe en kook dit todat de olie boven komt drijven. Voeg dan de overige uien toe en roer het geheel totdat deze goudbruin zijn. Dan het vlees toevoegen en roer het geheel totdat het droog is geworden.
Na afkoelen in porties verdelen en luchtdicht verpakken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.