roerbak van tahu met citroenbasilicum
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tahu
1/2 theel zout
1 theel peper
maizena/bloem
olie
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode rawits, ontpit
1 theel terasi/trasi bakar
1 tomaat
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl kecap manis
5 takjes kemangi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes van 3 cm. Bestrooi de blokjes met het zout, de peper en lichtjes met de maizena. Verhit in een pan voldoende olie en bak de tahu goudbruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de tomaat en de rawits in dunne plakjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de rawits en de trasi voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat, de palmsuiker en het zout toe en bak de tomaat zacht. Dan de tahu en de kecap toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de kemangi erdoor scheppen en bak deze zacht. Serveer.