Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal Goreng Babi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Babi
varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr varkensvlees
2 eetl laksa
1 eetl olie
1 theel asem
2 eetl water
2 jeruk purutbladeren
2 salem blad
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
100 ml water

Haluskan:
boemboe:
2 cm laos
3 cm gember (jahe/djahe)
1 theel trassi
4 rode sjalotten
4 teentjes knoflook
2 lomboks

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en kook deze met het water halfgaar. Week vervolgens de laksa in water en meng de asem met de eetl water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Dan het vlees met het asemwater toevoegen en dit nog 2 minuten stoven. Vervolgens de laksa, het zout, de kokosmelk, de salam, de jerut purut en de bouillon toevoegen en zachtjes verder stoven totdat het vlees gaar is en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 234 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252743