Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kalfs- of runderlever
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
3 eetl dikke kokosmelk (santen asli)
1/2 theel asem
1 eetl water
olie
Haluaskan:
boemboe:
2 cm laos
4 kemirie noten
1/2 serehstengel
1 rode lombok
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lever in blokjes. Meng de asem door het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sjalotten, de knoflook en het zout voor 2 minuten. voeg dan de lever toe en bak dit gaar. Dan de kokosmelk en de asem toevoegen en het gerecht zachtjes verder stoven totdat de saus gebonden is.
2 cm laos
4 kemirie noten
1/2 serehstengel
1 rode lombok
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de lever in blokjes. Meng de asem door het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sjalotten, de knoflook en het zout voor 2 minuten. voeg dan de lever toe en bak dit gaar. Dan de kokosmelk en de asem toevoegen en het gerecht zachtjes verder stoven totdat de saus gebonden is.