logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sam Kie Tie (Peranakan)
gestoofd varkensvlees met gezouten kool

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr varkensvlees
200 gr varkenslever
250 gezouten kool
2 eetl angcau (gefermenteerde kleefrijst)
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel peper
1 eetl kecap asin
1500 ml water
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees en de lever gaar. Schep het vlees eruit en zeef het water en bewaar 1250 ml bouillon. Snijd het vlees en de lever in plakjes van 1 cm.
Spoel de gezouten kool af en kneed het vocht eruit. snijd het daarna in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. voeg dan het vlees, de lever en de kool toe en meng goed. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de angcau en de peper toevoegen en meng goed.
Dan op laag vuur verder koken totdat de saus indikt. Meng dan de kecap erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 89 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175964