Sam Kie Tie (Peranakan)
gestoofd varkensvlees met gezouten kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr varkensvlees
200 gr varkenslever
250 gezouten kool
2 eetl angcau (gefermenteerde kleefrijst)
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/2 theel peper
1 eetl kecap asin
1500 ml water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees en de lever gaar. Schep het vlees eruit en zeef het water en bewaar 1250 ml bouillon. Snijd het vlees en de lever in plakjes van 1 cm.
Spoel de gezouten kool af en kneed het vocht eruit. snijd het daarna in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. voeg dan het vlees, de lever en de kool toe en meng goed. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de angcau en de peper toevoegen en meng goed.
Dan op laag vuur verder koken totdat de saus indikt. Meng dan de kecap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lotek - gemengde groenten in een pindasaus
- Soegogi gui - geroosterd rundvlees
- Otak goreng telor
- Bobengka - kokoscake uit Manando (Sulawesi)
- Otal godok
- Masak Sepit Sumatra - gekruid gestoofd rundvlees uit Sumatra
- Cara Isi - ronde cakejes met kipvulling
- Botok Cumi Asin - gestoomde intvis met tahu en peteh
- Sambal Bawang Jambal - sambal van ui en vis
- Tumis Daun Genjer - Gestoofd moeraskruid met garnalen
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...