varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 prei
1 eetl asem
3 eetl water
zout naar smaak
2 eetl olie
100 ml kippenbouillon (zie recept)
Haluskan:
boemboe:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel trassi
3 rode lomboks
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de prei fijn. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees, de prei en het asemwater toe en bak dit voor 5 minuten. dan de bouillon toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 prei
1 eetl asem
3 eetl water
zout naar smaak
2 eetl olie
100 ml kippenbouillon (zie recept)
Haluskan:
boemboe:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel trassi
3 rode lomboks
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de prei fijn. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees, de prei en het asemwater toe en bak dit voor 5 minuten. dan de bouillon toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat het vlees gaar is.