logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Babi Flores
varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm laos, gekneusd
3 rode lomboks
1 theel trassi
1 eetl asem
125 ml water
2 eetl soe-oen (Chinese vermicelli)
2 jeruk purut blad
2 salam blad 225 ml dikke kokosmelk (santen asli) zout naar smaak
3 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotten en de knoflook in plakjes. Snijd de lomboks in ringetjes. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi, de juruk purut en de salam voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe samen met de soe-oen, het zout en het asemwater en sudder dit voor 15 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 90 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175998