varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm laos, gekneusd
3 rode lomboks
1 theel trassi
1 eetl asem
125 ml water
2 eetl soe-oen (Chinese vermicelli)
2 jeruk purut blad
2 salam blad 225 ml dikke kokosmelk (santen asli) zout naar smaak
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotten en de knoflook in plakjes. Snijd de lomboks in ringetjes. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi, de juruk purut en de salam voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe samen met de soe-oen, het zout en het asemwater en sudder dit voor 15 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten worden.
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 cm laos, gekneusd
3 rode lomboks
1 theel trassi
1 eetl asem
125 ml water
2 eetl soe-oen (Chinese vermicelli)
2 jeruk purut blad
2 salam blad 225 ml dikke kokosmelk (santen asli) zout naar smaak
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de sjalotten en de knoflook in plakjes. Snijd de lomboks in ringetjes. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de laos, de trassi, de juruk purut en de salam voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe samen met de soe-oen, het zout en het asemwater en sudder dit voor 15 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten worden.