vleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2 salam blad
2 serehstengels
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirienoten
3 rode lomboks
9 rode rawits
1 theel zwarte peper
6 teentjes knoflook
5 rode uien
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl gehakte selderij
2 eetl gehakte bieslook
1 limoen, sap
100 gr emping
2 eetl ketjap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vleesin stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar het vlees, de salam, de sereh en de boemboe aan toe en laat het geheel 1 uur zachtjes koken totdat het vlees gaar is.
Verdeel daarna de soep over de kommen/borden en besprenkel de soep met de garnering
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2 salam blad
2 serehstengels
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirienoten
3 rode lomboks
9 rode rawits
1 theel zwarte peper
6 teentjes knoflook
5 rode uien
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl gehakte selderij
2 eetl gehakte bieslook
1 limoen, sap
100 gr emping
2 eetl ketjap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vleesin stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar het vlees, de salam, de sereh en de boemboe aan toe en laat het geheel 1 uur zachtjes koken totdat het vlees gaar is.
Verdeel daarna de soep over de kommen/borden en besprenkel de soep met de garnering