zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
- Sayur Gudek - sajoer van koolraap
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Sop Sapi Kacang Merah - Rundvlees soep met rode bonen
- Tahu Bakso
- Tum Bebek - gekruid en gestoomd eendengehakt
- Kimchi van komkommer
- rode currypasta
- Sup Daging Asam Pedas - pittige zurige vlees soep
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
Soto Tangkar-vleessoep


Soto Tangkar
vleessoep
vleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2 salam blad
2 serehstengels
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirienoten
3 rode lomboks
9 rode rawits
1 theel zwarte peper
6 teentjes knoflook
5 rode uien
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl gehakte selderij
2 eetl gehakte bieslook
1 limoen, sap
100 gr emping
2 eetl ketjap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vleesin stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar het vlees, de salam, de sereh en de boemboe aan toe en laat het geheel 1 uur zachtjes koken totdat het vlees gaar is.
Verdeel daarna de soep over de kommen/borden en besprenkel de soep met de garnering
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2 salam blad
2 serehstengels
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirienoten
3 rode lomboks
9 rode rawits
1 theel zwarte peper
6 teentjes knoflook
5 rode uien
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl gehakte selderij
2 eetl gehakte bieslook
1 limoen, sap
100 gr emping
2 eetl ketjap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vleesin stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar het vlees, de salam, de sereh en de boemboe aan toe en laat het geheel 1 uur zachtjes koken totdat het vlees gaar is.
Verdeel daarna de soep over de kommen/borden en besprenkel de soep met de garnering
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.