Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Soto Tangkar-vleessoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Tangkar
vleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2 salam blad
2 serehstengels
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirienoten
3 rode lomboks
9 rode rawits
1 theel zwarte peper
6 teentjes knoflook
5 rode uien
zout naar smaak

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl gehakte selderij
2 eetl gehakte bieslook
1 limoen, sap
100 gr emping
2 eetl ketjap manis

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vleesin stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar het vlees, de salam, de sereh en de boemboe aan toe en laat het geheel 1 uur zachtjes koken totdat het vlees gaar is.
Verdeel daarna de soep over de kommen/borden en besprenkel de soep met de garnering
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 195 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935070