banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Kambing Mekuah - gestoofd gekruid lamsvlees in een romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kambing Mekuah
gestoofd gekruid lamsvlees in een romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr lamsvlees
250 gr base gede (zie recept)
1 eetl ketumbar
12 kardamon peulen
1 sereh stengel, gekneusd
3 salam blaadjes
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl tijstazijn
250 ml kokosmelk
zout naar smaak
pepper naar smaak
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ketumar en de kardamon fijn tot een pasta. Marineer het vlees met de base en laat dit tenminste 2 uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees samen met de ketumbar, de kardamon, de sereh, het zout, de peper en de salam en bak dit in 5 minuten rondom bruin. Voeg dan de rijstazijn en voeg de helft van de bouillon toe en laat het zachtjes koken totdat het vlees vrijwel gaar is. Voeg steeds wat bouillon toe om te zorgen dat het niet droog kookt. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus romig is geworden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40668173