Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kambing Mekuah - gestoofd gekruid lamsvlees in een romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kambing Mekuah
gestoofd gekruid lamsvlees in een romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr lamsvlees
250 gr base gede (zie recept)
1 eetl ketumbar
12 kardamon peulen
1 sereh stengel, gekneusd
3 salam blaadjes
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl tijstazijn
250 ml kokosmelk
zout naar smaak
pepper naar smaak
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ketumar en de kardamon fijn tot een pasta. Marineer het vlees met de base en laat dit tenminste 2 uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees samen met de ketumbar, de kardamon, de sereh, het zout, de peper en de salam en bak dit in 5 minuten rondom bruin. Voeg dan de rijstazijn en voeg de helft van de bouillon toe en laat het zachtjes koken totdat het vlees vrijwel gaar is. Voeg steeds wat bouillon toe om te zorgen dat het niet droog kookt. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus romig is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017853