lamsvlees op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees, ontbeend en in blokjes van 2,5 cm gesneden
2 eetlepels olie
l theelepel korianderzaadjes, gekneusd
l eetlepel blanke azijn
12 hele kardemompitjes, gekneusd
1 stengel sereh, gekneusd
1 1/2 kop (375 ml) water
2 kopjes (500 ml) kokosmelk of 1 blikje
Haluskan:
boemboe:
1 kop (250gr.) Base gede
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten, citroenschijfjes en in stukjes gesneden selderie.
Cara Membuat
bereiding:
Breng 3 liter water in een pan aan de kook. Voeg hierin de in blokjes gesneden lamsvlees toe en laat 5 minuten stoven. Giet daarna af.
Verhit de olie in een wadjan/wok en voeg de boemboe en koriander toe. Bak het mengsel voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het lamsvlees, de azijn, de kardemom, de sereh, en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit sudderen tot het water voor driekwart is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en laat dit zonder deksel sudderen, totdat het vlees zacht is geworden. Voeg eventueel kippenbouillon toe als er erg weinig vocht overblijft. De saus moet crèmig zijn.
Bestrooi en garneer dit gerecht voor het opdienen met de taburan.
Tip: In plaats van lamsvlees kun je ook rundvlees of kip gebruiken.
ingrediënten:
600 gr lamsvlees, ontbeend en in blokjes van 2,5 cm gesneden
2 eetlepels olie
l theelepel korianderzaadjes, gekneusd
l eetlepel blanke azijn
12 hele kardemompitjes, gekneusd
1 stengel sereh, gekneusd
1 1/2 kop (375 ml) water
2 kopjes (500 ml) kokosmelk of 1 blikje
Haluskan:
boemboe:
1 kop (250gr.) Base gede
Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten, citroenschijfjes en in stukjes gesneden selderie.
Cara Membuat
bereiding:
Breng 3 liter water in een pan aan de kook. Voeg hierin de in blokjes gesneden lamsvlees toe en laat 5 minuten stoven. Giet daarna af.
Verhit de olie in een wadjan/wok en voeg de boemboe en koriander toe. Bak het mengsel voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het lamsvlees, de azijn, de kardemom, de sereh, en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit sudderen tot het water voor driekwart is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en laat dit zonder deksel sudderen, totdat het vlees zacht is geworden. Voeg eventueel kippenbouillon toe als er erg weinig vocht overblijft. De saus moet crèmig zijn.
Bestrooi en garneer dit gerecht voor het opdienen met de taburan.
Tip: In plaats van lamsvlees kun je ook rundvlees of kip gebruiken.