banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 17 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kambing Mekuah
lamsvlees op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees, ontbeend en in blokjes van 2,5 cm gesneden
2 eetlepels olie
l theelepel korianderzaadjes, gekneusd
l eetlepel blanke azijn
12 hele kardemompitjes, gekneusd
1 stengel sereh, gekneusd
1 1/2 kop (375 ml) water
2 kopjes (500 ml) kokosmelk of 1 blikje

Haluskan:
boemboe:
1 kop (250gr.) Base gede

Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten, citroenschijfjes en in stukjes gesneden selderie.

Cara Membuat
bereiding:
Breng 3 liter water in een pan aan de kook. Voeg hierin de in blokjes gesneden lamsvlees toe en laat 5 minuten stoven. Giet daarna af.
Verhit de olie in een wadjan/wok en voeg de boemboe en koriander toe. Bak het mengsel voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het lamsvlees, de azijn, de kardemom, de sereh, en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit sudderen tot het water voor driekwart is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en laat dit zonder deksel sudderen, totdat het vlees zacht is geworden. Voeg eventueel kippenbouillon toe als er erg weinig vocht overblijft. De saus moet crèmig zijn.
Bestrooi en garneer dit gerecht voor het opdienen met de taburan.

Tip: In plaats van lamsvlees kun je ook rundvlees of kip gebruiken.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337908