banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Kambing Mekuah - lamsvlees op Balinese wijze
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kambing Mekuah
lamsvlees op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees, ontbeend en in blokjes van 2,5 cm gesneden
2 eetlepels olie
l theelepel korianderzaadjes, gekneusd
l eetlepel blanke azijn
12 hele kardemompitjes, gekneusd
1 stengel sereh, gekneusd
1 1/2 kop (375 ml) water
2 kopjes (500 ml) kokosmelk of 1 blikje

Haluskan:
boemboe:
1 kop (250gr.) Base gede

Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten, citroenschijfjes en in stukjes gesneden selderie.

Cara Membuat
bereiding:
Breng 3 liter water in een pan aan de kook. Voeg hierin de in blokjes gesneden lamsvlees toe en laat 5 minuten stoven. Giet daarna af.
Verhit de olie in een wadjan/wok en voeg de boemboe en koriander toe. Bak het mengsel voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het lamsvlees, de azijn, de kardemom, de sereh, en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit sudderen tot het water voor driekwart is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en laat dit zonder deksel sudderen, totdat het vlees zacht is geworden. Voeg eventueel kippenbouillon toe als er erg weinig vocht overblijft. De saus moet crèmig zijn.
Bestrooi en garneer dit gerecht voor het opdienen met de taburan.

Tip: In plaats van lamsvlees kun je ook rundvlees of kip gebruiken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38898673