Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Kambing Mekuah - lamsvlees op Balinese wijze

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kambing Mekuah
lamsvlees op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees, ontbeend en in blokjes van 2,5 cm gesneden
2 eetlepels olie
l theelepel korianderzaadjes, gekneusd
l eetlepel blanke azijn
12 hele kardemompitjes, gekneusd
1 stengel sereh, gekneusd
1 1/2 kop (375 ml) water
2 kopjes (500 ml) kokosmelk of 1 blikje

Haluskan:
boemboe:
1 kop (250gr.) Base gede

Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten, citroenschijfjes en in stukjes gesneden selderie.

Cara Membuat
bereiding:
Breng 3 liter water in een pan aan de kook. Voeg hierin de in blokjes gesneden lamsvlees toe en laat 5 minuten stoven. Giet daarna af.
Verhit de olie in een wadjan/wok en voeg de boemboe en koriander toe. Bak het mengsel voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het lamsvlees, de azijn, de kardemom, de sereh, en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit sudderen tot het water voor driekwart is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en laat dit zonder deksel sudderen, totdat het vlees zacht is geworden. Voeg eventueel kippenbouillon toe als er erg weinig vocht overblijft. De saus moet crèmig zijn.
Bestrooi en garneer dit gerecht voor het opdienen met de taburan.

Tip: In plaats van lamsvlees kun je ook rundvlees of kip gebruiken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911038