banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 10 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Kambing Mekuah - lamsvlees op Balinese wijze
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kambing Mekuah
lamsvlees op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees, ontbeend en in blokjes van 2,5 cm gesneden
2 eetlepels olie
l theelepel korianderzaadjes, gekneusd
l eetlepel blanke azijn
12 hele kardemompitjes, gekneusd
1 stengel sereh, gekneusd
1 1/2 kop (375 ml) water
2 kopjes (500 ml) kokosmelk of 1 blikje

Haluskan:
boemboe:
1 kop (250gr.) Base gede

Taburan:
garnering:
gebakken sjalotten, citroenschijfjes en in stukjes gesneden selderie.

Cara Membuat
bereiding:
Breng 3 liter water in een pan aan de kook. Voeg hierin de in blokjes gesneden lamsvlees toe en laat 5 minuten stoven. Giet daarna af.
Verhit de olie in een wadjan/wok en voeg de boemboe en koriander toe. Bak het mengsel voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het lamsvlees, de azijn, de kardemom, de sereh, en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit sudderen tot het water voor driekwart is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en laat dit zonder deksel sudderen, totdat het vlees zacht is geworden. Voeg eventueel kippenbouillon toe als er erg weinig vocht overblijft. De saus moet crèmig zijn.
Bestrooi en garneer dit gerecht voor het opdienen met de taburan.

Tip: In plaats van lamsvlees kun je ook rundvlees of kip gebruiken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40071327