banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kambing Mekuah 2
Geitenvlees in kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr geitenvlees
ruim water
3 serehstengels, gekneusd
4 eetl olie
8 kardemompeulen
300 gr base megenep (zie recept)
1/2 eetl. azijn
zout naar smaak
300 ml water
600 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Taburan:
garnering:
8 sjalotten
3 takjes selderij

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en kook deze eerst voor 10 minuten in water en giet deze daarna af. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de base, de kardemom en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het zout, de azijn en het water toe en laat het geheel sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt. Dan de kokosmelk toevoegen en laat het geheel nog 45 minuten zachtjes sudderen.
Snijd de sjalotten en de selderij fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Bestrooi het gerecht vervolgens met de bawang goreng en de selderij en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328490