balisch lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees ontbeend en in blokjes van 2,5 cm
1 theel korianderzaadjes, gekneusd
1 eetl azijn
12 kardemonpitten, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
375 ml water
500 ml kokoksmelk
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
250 gr base gede
Cara membuat:
bereiding:
Breng 3 liter water aan de kook en voeg hierin de blokjes lamsvlees. Laat dit 5 minuten stoven en giet het water af. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hier de base gede en de koriander. Voeg dan de lamsvlees, de azijn, de kardemon, de sereh en het water toe. Breng aan de kook en laat dit sudderen totdat het 3/4 is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit sudderen totdat het lamsvlees zacht geworden is. De saus moet cremig zijn.
tip:
je kunt dit gerecht ook met rundvlees of kip maken.
ingrediënten:
600 gr lamsvlees ontbeend en in blokjes van 2,5 cm
1 theel korianderzaadjes, gekneusd
1 eetl azijn
12 kardemonpitten, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
375 ml water
500 ml kokoksmelk
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
250 gr base gede
Cara membuat:
bereiding:
Breng 3 liter water aan de kook en voeg hierin de blokjes lamsvlees. Laat dit 5 minuten stoven en giet het water af. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hier de base gede en de koriander. Voeg dan de lamsvlees, de azijn, de kardemon, de sereh en het water toe. Breng aan de kook en laat dit sudderen totdat het 3/4 is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit sudderen totdat het lamsvlees zacht geworden is. De saus moet cremig zijn.
tip:
je kunt dit gerecht ook met rundvlees of kip maken.