zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Oseng Hati Ampela - pittig gekruide gestoofde kippenlevertjes
- Sambal serai - Sambal met sereh
- Bebek Mekuah Manis Lalah - Eend in een zoet-pittige saus
- Ayam Kecap 2 - kip in ketjapsaus
- Bihun Goreng Udang - mihoen met garnalen
- Soto Daging - kruidige rundvleessoep
- Sambal Selderij
- Acar Kuning Cabai - pittige acar/atjar met komkommer
- Semur Daging Pedas - pittige smoor van rundvlees uit Kalimantan
- Sayur tumis
Kambing Mekuah - balinees lamsvlees


Kambing Mekuah
balisch lamsvlees
balisch lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees ontbeend en in blokjes van 2,5 cm
1 theel korianderzaadjes, gekneusd
1 eetl azijn
12 kardemonpitten, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
375 ml water
500 ml kokoksmelk
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
250 gr base gede
Cara membuat:
bereiding:
Breng 3 liter water aan de kook en voeg hierin de blokjes lamsvlees. Laat dit 5 minuten stoven en giet het water af. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hier de base gede en de koriander. Voeg dan de lamsvlees, de azijn, de kardemon, de sereh en het water toe. Breng aan de kook en laat dit sudderen totdat het 3/4 is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit sudderen totdat het lamsvlees zacht geworden is. De saus moet cremig zijn.
tip:
je kunt dit gerecht ook met rundvlees of kip maken.
ingrediënten:
600 gr lamsvlees ontbeend en in blokjes van 2,5 cm
1 theel korianderzaadjes, gekneusd
1 eetl azijn
12 kardemonpitten, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
375 ml water
500 ml kokoksmelk
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
250 gr base gede
Cara membuat:
bereiding:
Breng 3 liter water aan de kook en voeg hierin de blokjes lamsvlees. Laat dit 5 minuten stoven en giet het water af. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hier de base gede en de koriander. Voeg dan de lamsvlees, de azijn, de kardemon, de sereh en het water toe. Breng aan de kook en laat dit sudderen totdat het 3/4 is ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit sudderen totdat het lamsvlees zacht geworden is. De saus moet cremig zijn.
tip:
je kunt dit gerecht ook met rundvlees of kip maken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.