Kambing Masak Tung Po
kruidig gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees
100 gr aardappel
100 gr wortel
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 eetl kecap asin
1 eetl palmsuiker
1 theel vijfkruidenpoeder (zie recept)
1/2 - 1 theel peper
300 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de aardappel en de wortel in blokjes. Snijd de sjalotjes in plakjes en de knoflook fijn.
Verhit in een pan 10 eetl olie en bak het vlees bruin en schep het uit de pan en zet apart. Voeg dan de aardappel en de wortel toe aan de olie en bak deze bruin en gaar en zet apart.
Dan het vlees, de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de kecap, de palmsuiker, de vijfkruidenpoeder, de peper en het water toevoegen en kook het vlees op laag vuur in 2 uur gaar.
Vervolgens de aardappel en de wortel toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan masak kluwek - meerval gestoofd in een kruidige kluwek saus
- Ayam Kecap Jepang - gebakken kip in sojasaus
- Roerbak van varkensvlees met groene peper 青椒炒肉
- Daging Masak Hong - gemarineerd gekruid rundvlees
- Gai Pad Gratiem Prik - knoflook en peper kip
- Smoor lidah
- Pasteitjes
- Pallu Butu - kolak uit Makasar
- Kwee bolah - koekballetjes
- Kwee lapis 2 - kokosmelkpudding in laagjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...