lamsvlees gestoofd in romige zoete saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees
2 eetl kecap manis
2 kruidnagels
1 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
700 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel nootmuskaat
5 kemiri noten
1/2 theel peper
Taburan:
bereiding:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit met de kecap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kruidnagels toe en bak het totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de kokosmelk en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
tip: lamsvlees kan ook vervangen worden door rundvlees (schenkel)