Gestoofde gefrituurde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr stevige zeevis (bijv makreel, zeebaars)
(kokos)olie
4 cm laos, gekneusd
3 tomaten
4 salamblaadjes
1 eetl. gula jawa of anders bruine suiker
50 ml water,
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinootjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur daarin de vis halfgaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in kleine partjes. Laat 3 eetl olie achter in de wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. voeg dan de laos, de suiker, het water, het zout, de tomaten en de salam toe en laat het zachtjes koken. voeg vervolgens de vis toe en laat dit zachtjes stoven totdat de vis gaar is (10-15 minuten)
ingrediënten:
800 gr stevige zeevis (bijv makreel, zeebaars)
(kokos)olie
4 cm laos, gekneusd
3 tomaten
4 salamblaadjes
1 eetl. gula jawa of anders bruine suiker
50 ml water,
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinootjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur daarin de vis halfgaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in kleine partjes. Laat 3 eetl olie achter in de wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. voeg dan de laos, de suiker, het water, het zout, de tomaten en de salam toe en laat het zachtjes koken. voeg vervolgens de vis toe en laat dit zachtjes stoven totdat de vis gaar is (10-15 minuten)