Gestoofde ossenstaart
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr ossenstaart
6 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 tomaten
6 salam blaadjes
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 eetl. geraspte gula jawa
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de ossenstaart in ruim water voor 45 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ossenstaart in stukjes, meng dit met de boemboe, de laos, de sereh, de in stukjes gesneden tomaten, de salam en het zout en voeg dit weer aan de bouillon toe. Sudder het vlees gaar en totdat de bouillon is ingedikt tot een saus.
ingrediënten:
750 gr ossenstaart
6 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 tomaten
6 salam blaadjes
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 eetl. geraspte gula jawa
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de ossenstaart in ruim water voor 45 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ossenstaart in stukjes, meng dit met de boemboe, de laos, de sereh, de in stukjes gesneden tomaten, de salam en het zout en voeg dit weer aan de bouillon toe. Sudder het vlees gaar en totdat de bouillon is ingedikt tot een saus.