kippensoep met rijst en gember
ingrediënten:
500 gr kip
150 gr rijst (ongekookt)
5 cm jahe
1 ui
1 bol knoflook
150 ml water
1 1/2 theel vissaus
1 theel peper
1 lente-ui
4 eetl olie
garnering:
limoenschijfjes
bereiding:
Hak de knoflook fijn, de lente-ui in dunne plakjes, de jahe in dunne schijfje en het vlees in stukjes. Snijd de ui in blokjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de helft van de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de ui en de jahe toe en bak de ui glazig. Dan de rijst toevoegen en bak deze voor 5 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat dit zachtjes 30 minuten sudderen totdat de rijst en de kip gaar zijn. Voeg dan de vissaus toe en laat dit nog 2 minuten meesudderen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de overige knoflook krokant. Laat uitlekken en zet apart.
Schep de soep in kommen en voeg de peper toe, Garneer de soep met de knoflook en de lente-ui en serveer daarbij de plakjes limoen.