Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Arroz Caldo Con Pollo - kippensoep met rijst en gember

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Arroz Caldo Con Pollo
kippensoep met rijst en gember

ingrediënten:
500 gr kip
150 gr rijst (ongekookt)
5 cm jahe
1 ui
1 bol knoflook
150 ml water
1 1/2 theel vissaus
1 theel peper
1 lente-ui
4 eetl olie

garnering:
limoenschijfjes

bereiding:
Hak de knoflook fijn, de lente-ui in dunne plakjes, de jahe in dunne schijfje en het vlees in stukjes. Snijd de ui in blokjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de helft van de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de ui en de jahe toe en bak de ui glazig. Dan de rijst toevoegen en bak deze voor 5 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg de kip toe en laat dit zachtjes 30 minuten sudderen totdat de rijst en de kip gaar zijn. Voeg dan de vissaus toe en laat dit nog 2 minuten meesudderen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de overige knoflook krokant. Laat uitlekken en zet apart.
Schep de soep in kommen en voeg de peper toe, Garneer de soep met de knoflook en de lente-ui en serveer daarbij de plakjes limoen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248214