banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Samgyetang 삼계탕 - kippensoep met ginseng

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Samgyetang 삼계탕
kippensoep met ginseng


Ingrediënten:
1 kleine kip (900 gr)
1 ginsengwortel
3 eetl kleefrijst
7 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 daechu (gedroogde rode dadels)
1 lente-ui, witte deel
1250 ml water/kippenbouillon
2 lente-ui
1 theel zout
1 theel peper

Bereiding:
Maak de kip goed schoon en laat de nek zitten. Vul de kip met de rijst en 4 teentjes knoflook. Vouw de nek naar binnen en kruis de poten en bind het dicht met keukentouw. snijd de lente-ui fijn voor de garnering.
Leg de kip in een pan samen met de knoflook, de jahe, de ginseng, de lente-ui en de daechu en voeg dan het water/bouillon toe. Breng het water aan de kook en schuim af. Dan afgesloten 15 minuten koken. Dan op laag vuur 25 minuten koken totdat de kip gaar is geworden.
Strooi dan de lente-ui, de peper en het zout erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 40 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39790186