zoeken
Recente reacties

Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.





Laatst gelezen
- Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
- Sup Ikan Gurami - gekruide vissoep
- hete soep met ei
- Sayur Bening Labu Air - gestoofde kalabas met spinazie
- Bahoesa Tjina - gehaktballetjes met groenten
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Kerrie Benggala Ayam
- Be Siap Gerangasem Base Bali - Gekookte gemarineerde kip
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
Samgyetang 삼계탕 - kippensoep met ginseng


Samgyetang 삼계탕
kippensoep met ginseng
Ingrediënten:
1 kleine kip (900 gr)
1 ginsengwortel
3 eetl kleefrijst
7 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 daechu (gedroogde rode dadels)
1 lente-ui, witte deel
1250 ml water/kippenbouillon
2 lente-ui
1 theel zout
1 theel peper
Bereiding:
Maak de kip goed schoon en laat de nek zitten. Vul de kip met de rijst en 4 teentjes knoflook. Vouw de nek naar binnen en kruis de poten en bind het dicht met keukentouw. snijd de lente-ui fijn voor de garnering.
Leg de kip in een pan samen met de knoflook, de jahe, de ginseng, de lente-ui en de daechu en voeg dan het water/bouillon toe. Breng het water aan de kook en schuim af. Dan afgesloten 15 minuten koken. Dan op laag vuur 25 minuten koken totdat de kip gaar is geworden.
Strooi dan de lente-ui, de peper en het zout erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.