zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Buncis Tumis Ampela - roerbak van sperziebonen met kip
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Semur Lidah - ossetong in nootmuskaatsaus
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Rundvlees met aardappelen
- Rawon Blora - zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Asin Ikan Mas - Karper in een friszure saus
Rijstballetjes met kip


Rijstballetjes met kip
Benodigdheden:
250 gr witte kleefrijst
175 gr kipfilet
zout
2 eetl kokosmelk
1 rijpe mango
3 rawits
2 lente-uitjes
zout, peper,
150 ml water
Bereiding:
Week de rijst in een pan met water. Kook de kipfilet met het water en wat zout gaar. Snijd daarna de kip fijn. Stoom de afgegoten rijst 10 minuten. Meng dan de kokosmelk door de rijst en laat deze afkoelen.
Wrijf de mang fijn tot een puree en meng dit met de kip, de fijngesneden rawits, de fijngesneden lente-ui en zout en peper naar smaak.
Vorm van de rijst ongeveer 30 balletjes en vul de balletjes met 1 theel van het kipmengsel. Leg de balletjes in de koelkast om koud en stijf te worden..
Benodigdheden:
250 gr witte kleefrijst
175 gr kipfilet
zout
2 eetl kokosmelk
1 rijpe mango
3 rawits
2 lente-uitjes
zout, peper,
150 ml water
Bereiding:
Week de rijst in een pan met water. Kook de kipfilet met het water en wat zout gaar. Snijd daarna de kip fijn. Stoom de afgegoten rijst 10 minuten. Meng dan de kokosmelk door de rijst en laat deze afkoelen.
Wrijf de mang fijn tot een puree en meng dit met de kip, de fijngesneden rawits, de fijngesneden lente-ui en zout en peper naar smaak.
Vorm van de rijst ongeveer 30 balletjes en vul de balletjes met 1 theel van het kipmengsel. Leg de balletjes in de koelkast om koud en stijf te worden..
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.