Bahan-bahan:
Ingredienten:
300 gr katjang idjoe (mung bonen)
100 ml dikke kokosmelk
150 ml dunne kokosmelk
2 sliertjes daon pandang
wat bloem
3 rondjes gula jawa (palmsuiker)
500 gr ketan meel
zout,
sesamzaad
Cara membuat:
bereiding:
Laat de bonen 1 nacht weken. Kook de bonen met zout naar smaak in zoveel water dat ze net onder staan. Voeg, als ze zacht zijn, de gula jawa en pandang toe en laat die mee koken tot het geheel gebonden is. Voeg op het laatst de kokosmelk toe en bind het geheel met wat tapiocameel totdat de vulling dik is.
Kneed van het ketanmeel met wat zout en kokosmelk een deeg en maak er ballen van in de vorm van een gehaktbal. Plet de ballen en vul deze met het mengsel enn sluit daarna goed af (het deeg moet goed om de vulling zitten).
Rol de ballen door het sesamzaad en bak de ballen in de hete olie en laat uitlekken.