zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Acar Lombok - atjar van spaanse pepers
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Kra Dook Nu Yang - Geroosterde ribbetjes
- Asinan keluak - Zoetzuur van kluwek
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Sambal Matang Rebon - pittige sambal met gedroogd vis
- Gyeranjjim - eiergerecht (banchan)
- Gulai Kepala Ikan - curry van vissenkop
Onde-onde


Onde-onde
Bahan-bahan:
Ingredienten:
300 gr katjang idjoe (mung bonen)
100 ml dikke kokosmelk
150 ml dunne kokosmelk
2 sliertjes daon pandang
wat bloem
3 rondjes gula jawa (palmsuiker)
500 gr ketan meel
zout,
sesamzaad
Cara membuat:
bereiding:
Laat de bonen 1 nacht weken. Kook de bonen met zout naar smaak in zoveel water dat ze net onder staan. Voeg, als ze zacht zijn, de gula jawa en pandang toe en laat die mee koken tot het geheel gebonden is. Voeg op het laatst de kokosmelk toe en bind het geheel met wat tapiocameel totdat de vulling dik is.
Kneed van het ketanmeel met wat zout en kokosmelk een deeg en maak er ballen van in de vorm van een gehaktbal. Plet de ballen en vul deze met het mengsel enn sluit daarna goed af (het deeg moet goed om de vulling zitten).
Rol de ballen door het sesamzaad en bak de ballen in de hete olie en laat uitlekken.
Bahan-bahan:
Ingredienten:
300 gr katjang idjoe (mung bonen)
100 ml dikke kokosmelk
150 ml dunne kokosmelk
2 sliertjes daon pandang
wat bloem
3 rondjes gula jawa (palmsuiker)
500 gr ketan meel
zout,
sesamzaad
Cara membuat:
bereiding:
Laat de bonen 1 nacht weken. Kook de bonen met zout naar smaak in zoveel water dat ze net onder staan. Voeg, als ze zacht zijn, de gula jawa en pandang toe en laat die mee koken tot het geheel gebonden is. Voeg op het laatst de kokosmelk toe en bind het geheel met wat tapiocameel totdat de vulling dik is.
Kneed van het ketanmeel met wat zout en kokosmelk een deeg en maak er ballen van in de vorm van een gehaktbal. Plet de ballen en vul deze met het mengsel enn sluit daarna goed af (het deeg moet goed om de vulling zitten).
Rol de ballen door het sesamzaad en bak de ballen in de hete olie en laat uitlekken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.