banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 19 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Onde-onde

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Onde-onde

Bahan-bahan:
Ingredienten:
300 gr katjang idjoe (mung bonen)
100 ml dikke kokosmelk
150 ml dunne kokosmelk
2 sliertjes daon pandang
wat bloem
3 rondjes gula jawa (palmsuiker)
500 gr ketan meel
zout,
sesamzaad

Cara membuat:
bereiding:
Laat de bonen 1 nacht weken. Kook de bonen met zout naar smaak in zoveel water dat ze net onder staan. Voeg, als ze zacht zijn, de gula jawa en pandang toe en laat die mee koken tot het geheel gebonden is. Voeg op het laatst de kokosmelk toe en bind het geheel met wat tapiocameel totdat de vulling dik is.
Kneed van het ketanmeel met wat zout en kokosmelk een deeg en maak er ballen van in de vorm van een gehaktbal. Plet de ballen en vul deze met het mengsel enn sluit daarna goed af (het deeg moet goed om de vulling zitten).
Rol de ballen door het sesamzaad en bak de ballen in de hete olie en laat uitlekken.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 203 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39618906