kolak uit Makasar
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
50 gr suiker
50 gr rijstemeel
1 bakbanaan
1/4 theel zout
optioneel
gula jawa
Pandan blad en jeruk purut blaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de banaan in plakjes en stoof dit zachtjes voor 15 minuten met de helft van de kokosmelk. Meng de andere helft van de kokosmelk met het meel en voeg dit vervolgens bj de banaan. Stoof verder totdat de banaan gaar is. Bestrooi met suiker.
optie:
stoof een pandanblad en jerut purutblad mee en besprenkel het met gula jawa stroop i.p.v. suiker.
Ingrediënten:
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
50 gr suiker
50 gr rijstemeel
1 bakbanaan
1/4 theel zout
optioneel
gula jawa
Pandan blad en jeruk purut blaadjes
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de banaan in plakjes en stoof dit zachtjes voor 15 minuten met de helft van de kokosmelk. Meng de andere helft van de kokosmelk met het meel en voeg dit vervolgens bj de banaan. Stoof verder totdat de banaan gaar is. Bestrooi met suiker.
optie:
stoof een pandanblad en jerut purutblad mee en besprenkel het met gula jawa stroop i.p.v. suiker.